Därför är aktier en vintersport: “Väldigt bra”  

Traditionellt sett har det varit mycket gynnsamt att vara investerad i aktier under den kyligare perioden utomhus. Genom att ge bort ett medlemskap i Unga Aktiesparare ger du en ung person bästa tänkbara förutsättningar att lyckas med sitt sparande – året om. “Det är en mycket värdefull present på sikt”, säger organisationens vd Henrik Johansson.

Sett över ett längre tidsperspektiv har det varit väldigt lyckosamt att investera på börsen i samband med vintern.  

– Historiskt sett har november till februari varit väldigt bra månader på börsen medan juni till september varit något sämre, säger Unga Aktiesparares vd Henrik Johansson och hänvisar till en sammanställning från Nordnet.  

Henrik Johansson konstaterar dock att det är mycket sunt att satsa sina pengar på aktiemarknaden i en jämn takt och att konstant se till att ha en balanserad exponering.  

– Jag tror starkt på det gamla ordspråket ”Time in market, beats timing market”. Är du inte investerad hela året kan du gå miste om stora delar av värdet som skapas på börsen och inte riktigt uppleva samma ränta-på-ränta-effekt. Det finns självklart individer som lyckas gå in och ut ur marknaden vid rätt tillfällen, men dessa är väldigt få. 

Unga Aktiesparares viktigaste uppgift är att vara med och ge yngre individer de verktyg som krävs för att bli framgångsrika investerare över tid, betonar Henrik Johansson. 

Hur kan UA hjälpa till i processen? 

– Huvudsakligen genom att göra unga till bättre investerare. Både genom att förbättra folks börspsykologi, men också hjälpa unga att få en bättre förståelse för vad det är för aktier de köper. 

Varför är ett UA-medlemskap en optimal julklapp till en yngre person? 

– Det är ett fantastiskt sätt att hjälpa en ung person på traven till att komma igång med sitt intresse för privatekonomi och aktier. En på lång sikt mycket värdefull present, understryker Henrik Johansson. 

Missa inte Unga Aktiesparares exklusiva julkampanj på medlemskap i organisationen. Du hittar de olika paketen här.  

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem