Coronasäkrad motion och aktiesnack i Halmstad: ”Alla ska känna sig välkomna”

I Halland har det tagits fram en lösning på hur Unga Aktiesparares medlemmar ska kunna umgås, röra på sig och diskutera sitt stora gemensamma intresse – på ett smittsäkert sätt. ”Aktiepromenader blir ett bra komplement”, säger Rasmus Berg, vice ordförande för Halmstads lokalavdelning.

Det har blivit en tid av omställning från fysiska till mer digitala träffar för Unga Aktiesparare och dess lokalavdelningar efter utbrottet av coronaviruspandemin. 

Föreningen i Halmstad är inget undantag och har inte genomfört några aktiviteter på ett längre tag. Men nu är det dags att ändra på det. 

Lokalavdelningen kommer att arrangera aktiepromenader som innebär att medlemmar både får möjligheten att främja sin fysiska hälsa, diskutera sparande och investerande och dessutom kan umgås på ett sätt som minskar risken för smittspridning av covid-19. 

– Vi resonerade som så att en aktiepromenad är en lämplig aktivitet att inleda hösten med i och med hur vår omvärld ser ut. Samtidigt är det en träff där alla kan känna sig välkomna. Diskussioner kan hållas både högt och lågt vilket innebär att det inte krävs någon förkunskap och att alla kan känna sig välkomna, säger Rasmus Berg, vice ordförande för Halmstads lokalavdelning. 

LÄS MER: Aktivitetsdraget i pandemin – arrangerar aktieorientering: ”Främjar hälsan”

Växlar upp

Rasmus Berg understryker att ambitionen är att börja hålla mindre, fysiska event inom en snar framtid och att tanken är att en aktiepromenad i månaden ska bli verklighet. 

– Vi har inte planerat något tema eller en agenda för vad som ska diskuteras under aktiepromenaderna. Vi misstänker att det kommer finnas en hel del frågor om hur covid-19 och även om hur det amerikanska valet kan komma att påverka de globala aktiemarknaderna framöver. 

Vad har du för förhoppningar på aktiepromenaderna?

– Det är svårt att sätta några träffsäkra förväntningar under rådande miljö vilket resulterat i att vi inte har några direkta förväntningar på evenemanget, säger Rasmus Berg, och fortsätter: 

– Förväntningarna jag personligen ser är att vi i styrelsen träffas för aktiesnack och om några medlemmar dyker upp ser jag det som ett stort plus. Jag vet åtminstone att vi i styrelsen kommer att ha en givande konversation och därför hade det varit roligt att se några medlemmar där. 

MISSA INTE: Skånskt tillskott i UA-familjen: ”Vill ge fler kunskap om aktier”

Den första aktiepromenaden, som hålls centralt i Halmstad och innehåller en sväng runt Nissan, äger rum måndagen den 14 september. Samlingen blir 17.00 utanför stadsbiblioteket. 

Läs mer och anmäl dig till eventet här.

YTTERLIGARE LÄSNING: Samlad aktiefest i väst: ”Ska göra avstamp”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem