Buffett förbereder sig – för börsstök

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats
Börsen har den senaste tiden varit något skakig och många experter tror att det kan bli en fortsatt börshöst i moll. Enligt ekonomiprofessorn Steven Hanke så gör sig även två finansjättar redo för en stormig börs.

Till Business Insider säger ekonomiprofessorn att både Warren Buffett och Michael Burry, “The Big Short”- profilen, förbereder sig för sämre tider.

Under det förra kvartalet så nettosålde Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway 8 miljarder dollar i aktier. Kassan har nu vuxit till ett värde på 147 miljarder dollar. Steven Hanke tolkar detta agerande som att finansexperten nu räknar med både ett börsfall och en lågkonjunktur.

Historiskt sett påpekar professorn att Warren Buffett lyckats att konsekvent fylla kassan för att sedan i precis lagom tid kunna fyndköpa aktier på låga nivåer.

Likaså verkar det som att finansprofilen Michael Burry gör sig redo för sämre tider. Burry har sedan en tid tillbaka pratat om en börskrasch och en lågkonjunktur. Det uppmärksammades även nyligen att han tankat säljoptioner för ungefär 1,6 miljarder dollar.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem