Aktieglädjen stor i Södertälje: ”Många intresserar sig”

Aktier och sparande är glödande hett i Södertälje. Det berättar William Eriksson, vice ordförande i stadens lokala avdelning inom Unga Aktiesparare, för SVT. Men han skickar också med ett varningens finger eftersom flera unga personer bränner sig i onödan och förlorar stora pengar på grund av bristande analys.

Unga Aktiesparare i Södertälje har omkring 70 medlemmar. 

– Intresset för våra event har ökat under pandemin. Vi har kört digitala webbinarium under pandemin och de har varit väldigt populära, säger William Eriksson till SVT Södertälje.

William Eriksson framhåller dock även i klippet att han blir frustrerad över att se vissa aktieköp som görs av mindre erfarna investerare och som de sedan förlorar mycket pengar på. 

– Jag har sett folk som förlorat hundratusentalskronor, konstaterar han, och framhåller att det i mångt och mycket beror på att investeringarna gjorts med alldeles för lågt kunskapsunderlag. 

Se klippet här. 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem