Analysskolan

Välkommen till vår utbildning Analysskolan som passar dig som vill lära dig mer om att analysera företag och hitta guldkorn. En unik kurs i tre delar.

 

Ansökan för hösten 2022 har stängt. 

Analysskolan ger dig kunskap, nätverk och personlig coachning för att utveckla dig själv och lära dig mer om aktier och investeringar. Du kommer få lyssna på analytiker och personer som berättar om sina strategier och hur dem analyserar. Programmet tar avstamp i fundamental analys och vi kommer jobba med allt ifrån enskilda bolag till börsen som helhet. Det är helt enkelt ett fantastiskt tillfälle att lära sig massor om aktier och även ett perfekt tillfälle att skaffa sig nya Aktiekompisar.

 

Vem passar det för?

Analysskolan riktar sig till dig som har erfarenhet från börsen, är igång med ditt aktiehandlande och nu vill ta nästa steg. Vi tror att du har gått åtminstone UA-Akademins grund- och fortsättningskurs eller känner dig bekväm med att använda några vanliga nyckeltal som till exempel vinstmarginal eller P/E.

 

Vad kostar det?

Analysskolan är gratis för medlemmar i Unga Aktiesparare. Max 30 deltagare. 

 

När?

Kursen består av tre heldagsträffar under två helger. Samtliga träffar kommer att genomföras fysiskt i Stockholm. Datumen är satta till 15 - 16 oktober och 19 november. Vi startar med en hel helg tillsammans som en kickoff med analytikerbesök, utbildningar, diskussioner och nätverkande. Dagarna håller på mellan kl. 10-16. Mellan träffarna håller vi kontakten digitalt. Den 19 november är det en dag med fortsatt lärande och nätverkande. Deltagaren förväntas närvara vid alla tillfällen. Deltagaren står själv för resa och boende, men kursen är gratis för dig som är eller bli medlem hos Unga Aktiesparare. 

 

Ansökan 

Ansökan till Analysskolan 2022 är nu stängd. Besked kommer via email i början av september 2022. Analysskolan kommer göras våren 2023 nästa gång och ansökan öppnas i slutet av 2022. 

 

Tidigare deltagare

Emilia Rieschel

Studerar till civilingenjör inom datateknik på KTH och utnämnd till VD för en månad för Adecco Group Sweden under sommaren 2022.

Hur var Analysskolan?

Otroligt kul och lärorikt! Jag hade sedan tidigare ett aktieintresse, men hade mestadels köpt aktier baserat på magkänslan snarare än att göra en ordentlig fundamental analys av bolaget. Under kursens gång lärde vi oss mycket om fundamental analys, och fick även praktisera det. Bäst av allt var dock att man fick diskutera aktier och strategier med likasinnade ungdomar!  Förutom grunderna i fundamental analys så lärde jag mig också hur jag läser en årsrapport och hittar det viktiga. Jag lärde mig även att det finns så många olika sätt att investera på, och att det viktiga är helt enkelt att hitta sin personliga stil snarare än att behöva efterlikna någon annan. 

 

Frågor?