X
När du anmäler dig till en aktivitet så fyller du i dina personuppgifter, samt medlemsnummer och e-post. Det här behöver vi för att kunna skicka dig som deltagare information inför aktiviteten. Men också för att återkoppla om det är något material som ska skickas ut efter aktiviteten. Du kan även under en två månaders-period få tips på e-post om en fortsättning eller liknande aktivitet publiceras.

Dina uppgifter tas bort ur våra register 2 månader efter att aktiviteten passerat.

Vägen till första bostaden

Starttid: 
27 oktober, 2020 - 18:00
Sluttid: 
27 oktober, 2020 - 20:00
Typ av av aktivitet: 
Plats: 
Thorén Business School Jönköping
Förväntade förkunskaper: 
Inga förkunskaper
Inga förkunskaper: Till dessa event förutsätter vi inga förkunskaper inom sparande, aktier eller investeringar. Vi förklarar begrepp och grundläggande samband.

Grundläggande förkunskaper: Till dessa event är diskussionerna baserade på att du känner till grundläggande begrepp och tidigare köpt en aktie.

Djupgående kunskaper: På dessa event kommer diskussionerna vara på en högre kunskapsnivå och de flesta begrepp kommer inte att förklaras om du inte frågar om det. På dessa event förutsätter vi även att du är bekväm med grundläggande aktieanalys och grundläggande ekonomiska samband.
Hur går det egentligen till när man ska köpa en bostad? Unga Aktiesparare Jönköping bjuder in dig till en kväll där vi ägnar oss åt att ta reda på det!

Tisdagen den 27/10 intar vi de pampiga lokalerna på Thorén Business School i Jönköping. Eventet vänder sig till dig som är nyfiken på bostadsmarknaden, oavsett om du letar efter din första bostad, ska bli sambo eller bara vill veta ver om hur processen kring ett bostadsköp går till.

Kvällen börjar med att Jonas och Martin i styrelsen pratar om hur man ska tänka när man sparar ihop till kontantinsatsen. Hur mycket måste man egentligen spara, och hur ska pengarna placeras?

Efter det får vi veta mer om bolån och den juridiska aspekten av ett bostadsköp. Går det att ta bolån när man är student, och vad är ett samboavtal? Svar på det och mycket mer får vi från Oscar Clarin på Swedbank i Jönköping och Maja Mulaomerovic från Familjens Jurist. 

Gustav Sandberg, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping, guidar oss med van hand igenom delarna av själva bostadköpet. Hela vägen från visning till tillträde.

Säkerligen kommer det även disskuteras hur bostadmarknaden ser ut framöver och hur man på olika sätt kan investera i bostadsmarknaden. Och självklart bjuds det på fika! Vi hoppas och tror att detta kommer bli en mycket givande kväll!

Denna aktivitet är endast för medlemmar. Logga in för att anmäla dig

Kontaktpersoner: 
25