X
När du anmäler dig till en aktivitet så fyller du i dina personuppgifter, samt medlemsnummer och e-post. Det här behöver vi för att kunna skicka dig som deltagare information inför aktiviteten. Men också för att återkoppla om det är något material som ska skickas ut efter aktiviteten. Du kan även under en två månaders-period få tips på e-post om en fortsättning eller liknande aktivitet publiceras.

Dina uppgifter tas bort ur våra register 2 månader efter att aktiviteten passerat.

Föreläsning med Anders Isaksson

Starttid: 
26 januari, 2021 - 18:00
Sluttid: 
26 januari, 2021 - 20:00
Typ av av aktivitet: 
Plats: 
Digitalt
Förväntade förkunskaper: 
Grundläggande kunskaper
Inga förkunskaper: Till dessa event förutsätter vi inga förkunskaper inom sparande, aktier eller investeringar. Vi förklarar begrepp och grundläggande samband.

Grundläggande förkunskaper: Till dessa event är diskussionerna baserade på att du känner till grundläggande begrepp och tidigare köpt en aktie.

Djupgående kunskaper: På dessa event kommer diskussionerna vara på en högre kunskapsnivå och de flesta begrepp kommer inte att förklaras om du inte frågar om det. På dessa event förutsätter vi även att du är bekväm med grundläggande aktieanalys och grundläggande ekonomiska samband.
Rubriken för dagens föreläsning kommer vara Aktiesparande från ett vetenskapligt perspektiv. Anders kommer prata om vad forskningen säger om hur man tjänar pengar på aktier och även kanske prata om olika screenings strategier och hur aktierelaterade nyckeltal kan används vid aktiesparande.

Anders Isaksson är Fil. Dr. och universitetslektor vid Chalmers tekniska högskola där han bland annat undervisar och forskar om finansiell analys, bland annat kursen Finansiell analys och företagsvärdering. Innan han började på Chalmers 2013 arbetade han 20 år på handelshögskolan i Umeå. Förutom vetenskapliga artiklar har han också skrivit ett flertal populära läroböcker, bland annat ”Företagsvärdering med fundamental analys (Studentlitteratur) och Industriell ekonomi: Grundläggande ekonomisk analys (Studentlitteratur). Som ett sidoprojekt så driver även Anders den populära YouTube-kanalen AndersExcel.

Föreläsningen är öppet för medlemmar från alla lokalavdelningar och anmälan görs nedan. Länk kommer mailas ut en timme innan start. 

Du vet väl att du måste vara inloggad för att inte hamna på eventets reservlista? Logga in först för att ha så stor chans som möjligt att få en plats på alla event. Är du inloggad kan du även anmäla dig till medlemslåsta event!

Är du inte medlem? Du kommer hamna på vår reservlista och får gå på eventet i mån av plats, men våra medlemmar har förtur till alla event. Om du får plats eller inte kommer att meddelas av arrangören några/någon dag innan eventet. Vill du ha så stor chans som möjligt att få plats? Bli medlem i UA!

Denna aktivitet är endast för medlemmar. Logga in för att anmäla dig