Sök till förbundsstyrelsen 2023

Nu finns möjligheten att söka till 2023 års förbundsstyrelse!

Har du ett genuint intresse för sparande och investeringar och tycker fler ska få lära sig om det? Vill du vara en del av en stor gemenskap med många eldsjälar? Unga Aktiesparare är ett av Sveriges största ungdomsförbund och som en oberoende, icke-partipolitisk och icke-kommersiell aktör har Unga Aktiesparare ett stort förtroende i att utbilda unga till att få en bra ekonomisk start i livet. En stor satsning är att integrera UA i gymnasieskolor genom projektet UA-profilen. Nu söker vi drivna personer till nästa års förbundsstyrelse.

Om förbundsstyrelsen:

Förbundsstyrelsen är förbundets högsta förvaltningsorgan och verkar för att förbundet långsiktigt ska utvecklas på bästa möjliga sätt. Arbetet omfattar utarbetande av övergripande strategi, måluppföljning och beslutande av hur de ekonomiska medlen fördelas samt resultatuppföljning. Förbundsstyrelsen är även ett bollplank för VD och kansli i frågor där det uppstår behov.

För att passa bra in i förbundsstyrelsen ser vi gärna att du har följande egenskaper:

 • Du har ett stort intresse för det strategiska arbete som bedrivs i en styrelse

 • Du vill vara med och utveckla ett av Sveriges största ungdomsförbund

 • Du har förmåga att ta en aktiv roll, tänka analytiskt, kritiskt och utanför boxen samt kan bidra med dina erfarenheter till styrelsearbetet

 • Du är kommunikativ och har mycket god samarbetsförmåga

 • Utöver egenskaperna ovan så ser vi en eller flera av följande erfarenheter som meriterande 

  • Erfarenhet av att arbeta entreprenörsdrivet med fokus på tillväxt

  • Arbetslivserfarenhet av digitala verktyg, system och processer

  • Erfarenhet av medlemsorganisationer, förbund eller nätverk 

 

Över tid är Valberedningen måna om att tillsätta en styrelse med blandade erfarenheter där generell kompetens samt spetskompetenser (t.ex. HR, juridik, teknik, marknadsföring mm) bör ingå i sammansättningen. Utöver det är det viktigt att ledamöter i Förbundsstyrelsen har representation i form av olika åldrar, geografisk tillhörighet och annan bakgrund. 

Om du vill vara med och driva Unga Aktiesparare framåt skickar du in din ansökan bestående av CV och personligt brev till valberedningen@ungaaktiesparare.se. Sista ansökningsdag är 31 januari 2023

För frågor om rollen kontakta Valberedningens ordförande Magnus Oskarsson på valberedningen@ungaaktiesparare.se