För skolor

Projektet Ung Privatekonomi

Vi på Unga Aktiesparare är väldigt stolta över att ha möjlighet att driva utbildningsprojektet Ung Privatekonomi, en av Sveriges viktigaste ungdomssatsningar. Inspiration, enkelhet och öppenhet speglar Ung Privatekonomis inställning och arbete då de åker land och rike runt för att undervisa i privatekonomi och sparande för Sveriges gymnasielever.

Varje läsår besöker projektets informatörer skolor för att sprida entusiasm och kunskap, allt för att ge eleverna förutsättningar att ta kontroll över sin privatekonomi och sitt sparande. Vi kan med stolthet berätta att projektet är kostnadsfritt och oberoende för både elever och lärare. Under läsåret 2017/2018 träffade vi inte mindre än 28 915 elever på skolor runt om i landet. Elever från alla olika program har fått ta del av en timmes lång föreläsning och dessutom gått därifrån med läroboken ”Ung Privatekonomi – En bok om hur du får råd med dina drömmar”.

 

Är du intresserad av att Ung Privatekonomi ska komma till din gymnasieskola och föreläsa, eller vill du själv bli informatör? Läs mer på www.ungprivatekonomi.se om hur det fungerar.