Redaktionen

Knut Örnéus, skribent.

Knut gillar näringsliv, företagande och följer med stort intresse vvad som händer i både Sverige och övriga världen. 

På fritiden tycker han om att träna och vara ute i Skärgården. I drygt 1,5 år har Knut sparat i aktier och just nu försöker han att sätta sig in i shippingindustrin.

 

Emelie Bröms, redaktör & skribent.

Emelie Bröms är dalkulla, retoriknörd och friluftsentusiast. Som utbildad retoriker är kommunikation i alla de former ett stort intresse, vilket även tar sig uttryck i det egna skrivandet. När hon inte jobbar som kommunikatör på Morakniv eller driver projektet Kvinnliga Äventyrare - där hon bland annat hörs som poddröst - befinner hon sig allt som oftast på promenad i skogen. Det är här hon rensar tankarna, hittar motivation och idéer, eller funderar igenom hur kommande månads sparkvot ska fördelas. 

Viktor Adolfsson, skribent.

Simon är intresserad av personlig utveckling, träning, språk, företagande och läsning. Han har studerat juridik och arbetar nu inom företagsjuridik. Han gillar att skriva om det mesta även om utbildningsartiklar är det som jag föredrar mest. Han har en koncentrerad portfölj och betalar gärna ett hyggligt pris för ett fantastiskt bolag. Företrädesvis sker investeringarna i lönsamma småbolag som inte bevakas av större institutioner och där grundarna, styrelsen och ledningen har en stor del av ägandet. Oftast har bolagen någon typ av bestående konkurrensfördel, återkommande intäkter, låga skulder och skalbarhet. På sikt är övertygelsen att dessa bolag kommer överprestera index med flera procentenheter. Hans portfölj är offentlig via Shareville (@Medelvägen).

 

Marie Alderman, skribent

Marie har en examen i Företagsekonomi och lusläser all fakta om företagande, världsekonomi, politik och psykologi hon kommer åt. Sedan universitetet i Göteborg blev avklarat 2014, bor hon i finansmeckat Schweiz där timmarna utanför jobbet inom Project Management fördelas på att förbättra sin tyska (inklusive att förstå sig på schweizertyska…), resa inom Europa, instruera fitnesskurser, hänga med i centraleuropeiska frågor, mingla på Young Proffessionals event och mycket annat. Aktiemarknaden är spännande och sedan medlemsskapet i UA i början av 2013 ser sparstrategin likadan ut: stabila bolag, hållbar affärsidé och långsiktighet.