Redaktionen

Knut Örnéus, skribent.

Knut gillar näringsliv, företagande och följer med stort intresse vvad som händer i både Sverige och övriga världen. 

På fritiden tycker han om att träna och vara ute i Skärgården. I drygt 1,5 år har Knut sparat i aktier och just nu försöker han att sätta sig in i shippingindustrin.

 

Emelie Bröms, redaktör & skribent.

Emelie Bröms är dalkulla, retoriknörd och friluftsentusiast. Som utbildad retoriker är kommunikation i alla de former ett stort intresse, vilket även tar sig uttryck i det egna skrivandet. När hon inte jobbar som kommunikatör på Morakniv eller driver projektet Kvinnliga Äventyrare - där hon bland annat hörs som poddröst - befinner hon sig allt som oftast på promenad i skogen. Det är här hon rensar tankarna, hittar motivation och idéer, eller funderar igenom hur kommande månads sparkvot ska fördelas. 

Simon Adolfsson, skribent.

Simon är intresserad av personlig utveckling, träning, språk, företagande och läsning. Han har studerat juridik och arbetar nu inom företagsjuridik. Han gillar att skriva om det mesta även om utbildningsartiklar är det som jag föredrar mest. Han har en koncentrerad portfölj och betalar gärna ett hyggligt pris för ett fantastiskt bolag. Företrädesvis sker investeringarna i lönsamma småbolag som inte bevakas av större institutioner och där grundarna, styrelsen och ledningen har en stor del av ägandet. Oftast har bolagen någon typ av bestående konkurrensfördel, återkommande intäkter, låga skulder och skalbarhet. På sikt är övertygelsen att dessa bolag kommer överprestera index med flera procentenheter. Hans portfölj är offentlig via Shareville (@Medelvägen).

 

Rebecka Sandqvist, skribent.

Rebecka kommer från en liten by utanför Umeå men flyttade till Uppsala för lite mer än två år sedan. På dagarna jobbar hon som researcher på ett headhuntingbolag och på fritiden umgås hon gärna med sin fästman och deras hund vorsteh Delta. Att vara i skogen eller vandra på fjället, läsa facklitteratur och att skriva ger Rebecka energi. Som ung var rebecka med om en trafikolycka som påverkade hennes karriär och inkomstmöjligheter. Därför började hon läsa alla böcker om ekonomi, boken ”Den rikaste mannen i Babylon” blev ingången till aktievärlden. Idag känner hon sig trygg i hennes investeringsstrategi, där stora bolag med stabil utdelningshistorik ligger varmt om hjärtat.

Zino Ricciuti Engdalen, skribent.

Till vardags studerar Zino företagsekonomi med inriktning finans. Intresse för aktier tog fart när han köpte sina första värdepapper vid 12 års ålde, vilket nu har utvecklats till att bli hans absolut största intresse. Han har själv en relativt koncentrerad portfölj med 6-8 innehav där fokus ligger på tillväxtbolag till rimliga värderingar.

Sara Flodin, skribent.

Sara är 24 år, studerar på Stockholms Universitet och arbetar på Finansinspektionen inom området försäkringar. Sara har varit aktiv inom Unga Aktiesparare sedan 2014 och är sedan en tid tillbaka ordförande för Unga Aktiesparare Lidingö. Firidsaktiviteter är träning och att läsa, senaste boken var "Liv 3.0: att vara människa i den artificiella intelligensens tid" och den rekommenderas varmt. Vill du veta mer om Sara får du gärna följa henne på sociala medier.

Twitter: @SaraFlodin

Instagram: @SaraFlodin

 

Marie Alderman, skribent

Marie har en examen i Företagsekonomi och lusläser all fakta om företagande, världsekonomi, politik och psykologi hon kommer åt. Sedan universitetet i Göteborg blev avklarat 2014, bor hon i finansmeckat Schweiz där timmarna utanför jobbet inom Project Management fördelas på att förbättra sin tyska (inklusive att förstå sig på schweizertyska…), resa inom Europa, instruera fitnesskurser, hänga med i centraleuropeiska frågor, mingla på Young Proffessionals event och mycket annat. Aktiemarknaden är spännande och sedan medlemsskapet i UA i början av 2013 ser sparstrategin likadan ut: stabila bolag, hållbar affärsidé och långsiktighet.