Pressmaterial

Denna sida innehåller logga, vd foto, kontakt för pressansvarig samt pressmeddelanden.

             

Ladda ner Unga Aktiesparare Logotyp (Tryck/Digital)

 

 

 

Presskontakt:

Tel: 08-30 00 35. Email: henrik.johansson@ungaaktiesparare.se

 

 

Pressmeddelanden


2020-02-09

Gymnasieprogram startas med Unga Aktiesparar profil

 

Kungsholmens västra gymnasium kommer till hösten 2021 starta ett nytt ekonomiprogram. Detta kommer vara det första programmet med ”UA-profil”, vilket är ett samarbete mellan gymnasieskolan och Unga Aktiesparare.

Syftet med samarbetet är att öka möjligheterna för skolan att utbilda sina elever inom privatekonomi. I samarbetet ingår medlemskap i Unga Aktiesparare för eleverna, föreläsningar från projektet Ung Privatekonomi, föreläsningar från Unga Aktiesparare mm.

 

-Precis som att många gymnasieprogram har samarbete med idrottsföreningar för att bli bättre på en idrott borde man ha samarbete med Unga Aktiesparare för att bli bättre på privatekonomi, säger Henrik vd för Unga Aktiesparare.

 

För frågor kontakta info@ungaaktiesparare.se


2020-05-25

Unga Aktiesparare höjer medlemspriset

 

Från och med den 25 maj höjer vi medlemsavgiften från 275kr till 299kr per år för nya och befintliga medlemmar mellan 15 och 28 år.

 

För medlemmar mellan 0 och 14 år gamla gäller fortsatt priset 49kr per år.

 

Beslutet om prisändring togs av Unga Aktiesparares kongress den 25 april 2020. Senast priset för ordinarie medlemskap justerades var 2013.

 

För frågor kontakta info@ungaaktiesparare.se

 


2020-04-02

Unga Aktiesparare förlänger pausen av fysiska träffar

 

Med anledning av Corona-virusets fortsatta spridning och stora smittorisk har Unga Aktiesparares kansli valt att förlänga den paus som gjort på fysiska träffar sedan den den 12 mars. Pausen förlängs nu till den 1 juni 2020. 

 

Unga aktiesparare har många publika event och har därför uppmanat våra lokalavdelningar att ställa in sina kommande fysiska event. 

 

Vi anser att det är viktigt att ta smittorisken på stort allvar och beslutet tas med våra medlemmars hälsa i åtanke.

 

För frågor kontakta info@ungaaktiesparare.se

 


2020-03-12

Unga Aktiesparare kan pausa fysiska träffar under mars månad

 

Med anledning av Corona-virusets utbredning och den stora smittorisken har Unga Aktiesparares kansli valt att inte genomföra några fysiska träffar fram till den 1 april.

 

Unga aktiesparare har många publika event och har därför uppmanat våra lokalavdelningar att fundera över om kommande event ska genomföras eller inte. 

 

Vi anser att det är viktigt att ta smittorisken på stort allvar och beslutet tas med våra medlemmars hälsa i åtanke.

 

För frågor kontakta info@ungaaktiesparare.se

 


2019-04-29

Unga Aktiesparare fortsätter växa – rekryterar ny vd

Tidigare i vår kommunicerades att vd Tove Zander lämnar och nu står det klart att Henrik Johansson tar platsen som vd framåt.

 

- Vi är väldigt stolta över att kunna välkomna Henrik som ny vd. Hans erfarenhet från Unga Aktiesparare, syn på ledarskap och vision framåt kommer att bli en bra match för att tillsammans med medlemmarna ta Unga Aktiesparare till nästa nivå, säger Philip Scholtzé, styrelseordförande för Unga Aktiesparare.

 

Henrik Johanssons intresse för sparande och aktier började redan vid barnsben och han har varit en aktiv medlem i Unga Aktiesparare sedan 2015. Henrik är civilekonom och vid sidan av studierna har han senast varit högst aktiv både inom Börsgruppen vid Linnéuniversitetet och inom crowdfundingbolaget Pepins.

 

- De senaste åren har Unga Aktiesparare gjort en stor resa mot att bli ett förbund där fler känner sig välkomna. Med en fortsatt tillväxttakt och driv att bli en stark samhällsaktör ser jag fram emot att arbeta för att aktier ska vara något för alla, säger Henrik Johansson.

 

För mer information, kontakta

Philip Scholtzé, förbundsordförande Unga Aktiesparare,
forbundsstyrelsen@ungaaktiesparare.se

 


2019-03-08

Unga Aktiesparare söker ny vd när Tove Zander valt att gå vidare

 

Tove Zander har meddelat förbundsstyrelsen att hon önskar lämna sitt uppdrag som vd till sommaren. Förbundsstyrelesen har påbörjat rekyteringsarbetet. 

 

- Tove har under sina två år som vd gjort ett fantastiskt jobb, bland annat genom att sprida sparglädje på såväl lokala träffar som i nationell media. Med mycket energi har Tove rest landet runt för att utbilda i privatekonomi och inspirerat i sociala medier under hashtagen #TankarMedTove. Tove har särskilt lyckats med att engagera fler kvinnliga medlemmar och det har lett till en mer jämställd fördelning av medlmmar vid UAs aktiviteter. Under Toves ledning ökade medlemsantalet under det senaste året till 14 262 st och andelen kvinnor till 33%. Vi tackar Tove och önskar henne stort lycka till med sina framtida utmaningar, säger Philip Scholtzé, styrelseordförande Unga Aktiesparare. 

 

- Jag är otroligt tacksam för mina tre år på Unga Aktiesparare. Jag känner att vi tillsammans har åstadkommit fantastiska saker och nått ut till en ännu bredare målgrupp än tidigare. Nu ska jag se mig om efter nya utmaningar vilket både känns nervöst men också väldigt spännande, säger Tove Zander, avgående vd för Unga Aktiesparare. 

 

Förbundsstyrelsen kommer gå ut med en separat annons, men vi uppmuntrar redan nu till att skicka in en ansökan eller tipsa om lämpliga kandidater till styrelseordförande Philip Scholtzé. 

 

För mer information kontakta, 

 

Philip Scholtzé, styrelseordförande Unga Aktiesparare
forbundsstyrelsen@ungaaktiesparare.se, 070-846 43 49

 

Tove Zander, vd Unga Aktiesparare
tove.zander@ungaaktiesparare.se, 070-293 96 00


2017-06-21

Unga Aktiesparare utser Tove Zander till ny vd. Tove arbetar i dag som verksamhetsansvarig på Unga Aktiesparare och tillträder som vd den 14 augusti.

”Tove har gjort ett fantastiskt jobb under sin tid som verksamhetsansvarig och förbundsstyrelsen är övertygad om att hennes driv och engagemang kommer ta förbundet till nästa nivå”, säger Johan Janson förbundsordförande Unga Aktiesparare.

”Unga Aktiesparare ska bli en ännu mer jämställd organisation som jobbar för att unga tar plats i finans-Sverige och ansvar över sin ekonomiska framtid” säger Tove Zander tillträdande vd. ”Tillsammans med våra 250 ideellt engagerade medlemmar ska vi fortsätta utbilda och inspirera unga till aktiesparande”, fortsätter Tove.

”Vi vill även tacka förbundets avgående vd Philip Scholtzé, som gjort ett ytterst bra arbete under sin tid på förbundet och önska honom stort lycka till framöver”, avslutar Johan.

Onsdag kväll (21/6) kl 20.00 sänds en längre intervju med Tove i #Uppsittarkväll på Unga Aktiesparares YouTube-kanal.

Unga Aktiesparare har ca 13 000 medlemmar över hela Sverige i åldrarna 0–28 år. De har gemensamt att de vill lära sig mer om aktier och sparande. Medlemmarna utbildas årligen genom utbildningsserien UA-Akademin, som till hösten kommer att hållas vid rekordhöga 43 tillfällen. Unga Aktiesparare har idag 38 lokalavdelningar och 10 skolföreningar som tillsammans skapar hundratals aktiviteter årligen för våra medlemmar lokalt runt om i Sverige.

För mer information kontakta

Johan Janson, förbundsordförande Unga Aktiesparare, johan.janson@ungaaktiesparare.se, 073- 744 60 87
Tove Zander, tillträdande vd Unga Aktiesparare, tove.zander@ungaaktiesparare.se, 070-293 96 00

Ladda ner pdf


2017-05-15

Unga Aktiesparare söker ny VD efter att Philip Scholtzé väljer att gå vidare:

Philip Scholtzé, VD för Unga Aktiesparare, har meddelat förbundsstyrelsen att han önskar lämna sin tjänst efter sommaren. VD har tre månaders uppsägningstid och förbundsstyrelsen har redan påbörjat rekryteringsarbetet.

  • -  Förbundet har vuxit starkt under senaste året och har över 12 800 medlemmar och 38 lokalavdelningar. Philip har gjort ett ytterst bra arbete under sina två år som vd, inte bara vad gäller medlemstillväxt, utan även med våra digitala kanaler som kompletterats med podden #PrataPengar och web-tv konceptet #Uppesittarkväll. Vi önskar honom stort lycka till i sin nya tjänst, säger Johan Janson förbundsordförande Unga Aktiesparare.

  • -  Jag har haft två fantastiska år på Unga Aktiesparare och är tacksam över att ha fått arbeta med ett fenomenalt team på kansliet och våra hundratals engagerade medlemmar runt om i landet. Vi har tillsammans genomfört ett förändringsarbete som skapat fortsatt tillväxt och ökat medlemsvärde. Framförallt har vi inspirerat tusentals att komma igång med aktiesparare och det är precis vad jag ska fortsätta att göra hos min nya arbetsgivare Avanza, säger Philip Scholtzé, avgående VD för Unga Aktiesparare.

    Förbundsstyrelsen kommer gå ut med en separat annons, men ansökningar eller tips kan redan nu skickas till förbundsordföranden.

    För mer information kontakta

    Johan Janson, Förbundsordförande Unga Aktiesparare, johan.janson@ungaaktiesparare.se, 073- 744 60 87

    Philip Scholtzé, VD Unga Aktiesparare, philip.scholtze@ungaaktiesparare.se, 070-846 43 49 

Ladda ner pdf