Har du ett intresse för sparande och investeringar och tycker att fler ska få lära sig om det? Vill du vara en del av en stor gemenskap med många eldsjälar? Brinner du för att leda andra och driva en organisation framåt? 

Unga Aktiesparare är ett av Sveriges största ungdomsförbund. Vill du arbeta för att engagera fler unga, har ett stort intresse av strategi och utveckling så är det kanske dig vi söker. Nu öppnar perioden för kandidaturer däribland förbundsordförande. Är du den med starkt ledarskap samt med en vilja att leda Unga aktiesparare till nya höjder? Kandidera till förbundsordförande för Unga Aktiesparare.

Om förbundsstyrelsen:

Förbundsstyrelsen är Unga Aktiesparares högsta förvaltningsorgan och verkar för att förbundet ska utvecklas långsiktigt, på bästa möjliga sätt. Arbetet omfattar utarbetande av övergripande strategi, måluppföljning och beslutande av hur de ekonomiska medlen fördelas, samt resultatuppföljning. Förbundsstyrelsen är även ett bollplank för VD och kansli i frågor där det uppstår behov. 

För att passa bra in i förbundsstyrelsen ser vi gärna att du har följande egenskaper:

  • Erfarenhet av att leda grupper och verksamheter: beprövad förmåga att leda genom förändring, med kompetens att navigera i dynamiska och komplexa miljöer, samt bygga, upprätthålla och coacha högpresterande team. 
  • Strategiskt intresse: du bör ha ett starkt intresse och kunskap för det strategiska arbetet som genomförs i en styrelse.
  • Engagemang i utveckling: du ska vara entusiastisk över att bidra till utvecklingen av ett av Sveriges största ungdomsförbund, vara kreativ och våga testa idéer för nya framgångar, och dela dina egna erfarenheter för att berika styrelsearbetet. 
  • Kommunikativ och ledaregenskaper: god kommunikation och samarbetsförmåga. Unga aktiesparare är ett stort förbund och du bör kunna leda flertalet unga med olika bakgrund. Engagera och leda är det absolut främsta uppgiften som förbundsordförande både i styrelsen samt bland medlemmar.
  • Aktiv och analytiskt tänkande: du ska vara villig att ta den mest aktiva rollen i styrelsen, tänka analytiskt och kritiskt, samt vara öppen för innovativa idéer.  

Utöver egenskaperna ovan så ser vi en eller flera av följande erfarenheter som meriterande:

  • Bakgrund inom ekonomi, analys eller kommunikation
  • Tidigare ledarerfarenheter
  • Medlemsorganisationer och förbund: tidigare erfarenhet inom medlemsorganisationer, förbund eller nätverk är ett plus. 

Valberedningen strävar efter en samansättning som är mångsidig men även efter långsiktighet.

Verkar detta intressant? Då ber vi dig skicka in din ansökan, inklusive CV och personligt brev, till valberedningen@ungaaktiesparare.se. Sista ansökningsdag är 31 december 2023. 

Frågor?

För frågor om rollen kontakta Valberedningens ordförande Dalila Alibasic på valberedningen@ungaaktiesparare.se