Har du ett intresse för sparande och investeringar och tycker att fler ska få lära sig om det? Vill du vara en del av en stor gemenskap med många eldsjälar?

Unga Aktiesparare är ett av Sveriges största ungdomsförbund och som en oberoende, icke-partipolitisk och icke-kommersiell aktör har Unga Aktiesparare ett stort förtroende i att utbilda unga till att få en bra ekonomisk start i livet. Nu söker vi drivna personer till nästa års förbundsstyrelse!

Om förbundsstyrelsen:

Förbundsstyrelsen är Unga Aktiesparares högsta förvaltningsorgan och verkar för att förbundet ska utvecklas långsiktigt, på bästa möjliga sätt. Arbetet omfattar utarbetande av övergripande strategi, måluppföljning och beslutande av hur de ekonomiska medlen fördelas, samt resultatuppföljning. Förbundsstyrelsen är även ett bollplank för VD och kansli i frågor där det uppstår behov.

För att passa bra in i förbundsstyrelsen ser vi gärna att du har följande egenskaper:

  • Strategiskt intresse: du bör ha ett starkt intresse för det strategiska arbete som genomförs i en styrelse.
  • Engagemang i utveckling: Du ska vara entusiastisk över att bidra till utvecklingen av ett av Sveriges största ungdomsförbund, våga tänka utanför boxen för nya framgångar, och dela dina egna erfarenheter för att berika styrelsearbetet.
  • Kommunikativ och samarbetsvillig: God kommunikation och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper.
  • Aktiv och analytiskt tänkande: Du bör vara beredd att ta en aktiv roll, tänka analytiskt och kritiskt, samt vara öppen för innovativa idéer. 

Utöver egenskaperna ovan så ser vi en eller flera av följande erfarenheter som meriterande:

  • Marknadsföring och digitala färdigheter: Erfarenhet inom marknadsföring och digitala områden är en fördel.
  • Medlemsorganisationer och förbund: Tidigare erfarenhet inom medlemsorganisationer, förbund eller nätverk är ett plus.

Valberedningen strävar efter att sammansätta en mångsidig styrelse över tid, där generell kompetens och specialistkompetenser (såsom HR, juridik, marknadsföring, teknik, med mera) bör vara representerade. Det är också viktigt att styrelseledamöter representerar olika åldrar, geografiska områden och bakgrunder.

Verkar detta intressant? Då ber vi dig skicka in din ansökan, inklusive CV och personligt brev, till valberedningen@ungaaktiesparare.se. Sista ansökningsdag är 31 december 2023.

Frågor?

För frågor om rollen kontakta Valberedningens ordförande Dalila Alibasic på valberedningen@ungaaktiesparare.se eller via 0725779918.

Vill du kandidera till förbundsordförande?

Är du den med starkt ledarskap samt med en vilja att leda Unga aktiesparare till nya höjder? Kandidera till förbundsordförande för Unga Aktiesparare.