FAQ

Svar på vanligt förekommande frågor om Unga Aktiesparare, medlemskapet, adressändring och medlemsavgift.

OBS! På Unga Aktiesparares nya hemsida måste du begära ett nytt lösenord för att ha möjlighet att logga in. Lösenordet ändras då inte på Aktiespararns hemsida, där kan du använda ditt gamla lösenord. Eller så kan du ändra lösenord på Aktiespararnas hemsida och då ändras lösenordet på bådas hemsidorna.  

Medlemskapet: 
Varför ska jag vara medlem i Unga Aktiesparare?
Vi hjälper våra medlemmar att spara smart. Genom utbildningar, events, tidningar, rabatter och mycket mer får du som medlem lära dig mer om marknaden och hur du investerar. Bland våra medlemmar finns allt från nybörjare till de som anser att de har en mycket god kunskap om olika sparformer.
Hur blir jag medlem i Unga Aktiesparare?
Du kan bli medlem här på vår webbplats. Det finns också möjlighet att bli medlem på mässor och andra events där vi medverkar under året.
Hur länge gäller ett medlemskap?
Ditt medlemskap varar i 1 år. När medlemskapet börjar löpa ut får du en förnyelseavi hemskickad som du betalar om du vill fortsätta vara medlem. Det finns också ett livslångt medlemskap i Unga Aktiesparare som övergår till ett medlemskap i Aktiespararna när du fyller 29 år.
Var hittar jag mitt medlemsnummer?
Ditt medlemsnummer är åttasiffrigt och finns på: - ditt välkomstbrev som du får hem med posten när du blivit registrerad som medlem. - "mitt konto" när du loggat in på webben. - baksidan av dina medlemstidningar Stock Magazine och Aktiespararen.
Hur säger jag upp mitt medlemskap?
Vill du inte vara medlem längre kontaktar du medlemsservice: medlemsservice@aktiespararna.se 0200-88 15 80 Meddela ditt ärende, namn och medlemsnummer - alternativt personnummer om du inte har tillgång till medlemsnumret. Medlemsnumret hittar du i inloggat läge på webben, på aviseringar, välkomstpaket och på baksidan av Stock Magazine och tidningen Aktiespararen.
När får jag mitt medlemsskapsnummer?
Det tar upp till 48 timmar innan du är registrerad i systemet efter godkänd betalning kommit in till Unga Aktiesparare. Efter det är ett medlemsnummer kopplat till ditt medlemskap. I välkomstpaketet som skickas per post bör komma fram inom 1-2 veckor.
Vart är mitt medlemskort?
Unga Aktiesparare avskaffade medlemskorten i juli 2016, du verifierar dig genom att ange ditt namn eller medlemsnummer.
Avgift, adressändring och information : 
Vad kostar det att vara medlem?
För dig som är 15-28 år: 275 kronor/år För dig som är 0-14 år: 49 kronor/år Medlemstidningarna Stock Magazine och Aktiespararen ingår ej. Är du 0-14 år och vill prenumerera på Stock Magazine kan du välja att göra det för 228 kronor extra per år. Det finns också ett livslångt medlemskap i Unga Aktiesparare som övergår till ett medlemskap i Aktiespararna när du fyller 29 år. Det kostar 8395 kronor och räcker så länge du lever.
Varför har jag fått en påminnelseavisering?
Om du inte betalar in medlemsavgiften kommer du att få en påminnelse med betalningsavi inom två månader. Betalar du inte denna får du ytterligare en påminnelse cirka en månad senare. Vill du inte fortsätta vara medlem kan du bortse från påminnelserna. Du blir då avregistrerad ur medlemsregistret. Vill du inte vara medlem i förbundet längre och slippa få påminnelseaviseringar meddelar du detta via e-post till medlemsservice@aktiespararna.se. Ange din adress och ditt medlemsnummer i mejlet. Medlemsnumret hittar du på ditt medlemskort, på baksidan av Stock Magazine och tidningen Aktiespararen.
Var vänder jag mig med frågor om betalning av medlemsavgiften?
Vid frågor om aviseringar och medlemsavgifter kontaktar du medlemsservice på medlemsservice@aktiespararna.se eller telefonnummer 0200-88 15 80.
Hur ändrar jag min adress?
Detta gör du enklast genom att logga in på ungaaktiesparare.se och sedan går in på "Mitt konto". Om detta inte fungerar kontakta medlemsservice@aktiespararna.se
Varför har jag inte fått någon tidning?
Tidningen Aktiespararen delas ut av tidningsbudet på morgonen. Om din brevlåda ej är uppmärkt med korrekt namn returneras tidningen till Aktiespararen.
När kommer tidningen?
Tidningen Aktiespararen ges ut 11 gånger per år, juli-juni omfattas av ett nummer. Tidningen Stock Magazine ges ut 4 gånger per år, februari, april, september och december.