Vilka får åka på Berkshire Hathaway-resan?

Idag var vi hos Spiltan och utsåg vinnarna som ska få åka till Omaha och gå på kanske världens mest kända årsstämma.
Tove och Philip besöker Per-H på Spiltan

Ni är många som har längtat och frågat efter den här dagen! För några månader sedan fick jag ett samtal från Per H Börjesson som berättade att Investment AB Spiltan och Sollos Minnesfond ville dela ut ett resestipendium till 6 st unga aktiesparare för att kunna åka på den världskända årsstämman i Omaha, Nebraska. Det är förstås årsstämman för investmentbolaget Berkshire Hathaway med Warren Buffett och Charlie Munger i spetsen som jag pratar om. Om ni vill få en inblick i framgångssagan och varför årsstämman blivit så populär kan jag rekommendera HBO-dokumentären Becomming Warren Buffett. Vi fick in ca 160 ansökningar (!) och idag var det då äntligen dags för oss att utse vinnarna.

Jag och Tove var lite tidiga till mötet med Per-H och då hade vi tur att springa på Niklas Larsson som jobbar på Spiltan Fonder. Han gav oss en härlig rundtur och det var riktigt kul att uppleva aktiesparar-känslan som sitter i väggarna. Vi hann också snacka med Daniel Gustafsson som är ledamot i UA's förbundsstyrelse och som till vardags också arbetar i fondbolaget. 

Deltagarkort

Efter en nogrann genomgång av alla ansökningar som kommit in för det här resestipendiet hade vi tillslut 6 stycken vinnare och ni kommer att meddelas under dagen. Vi vill tacka alla som ansökt - otroligt kul att se ert engagemang. Och självklart ett stort tack till Spiltan och Sollos Minnesfond som ger våra medlemmar möjligheten att få uppleva Berkshire Hathaways årsstämma på plats.

Efter mötet visade Per-H oss massor av material från alla resor han gjort till Omaha och ovan ser ni ett av alla deltagarkort till årsstämman som han fått. Till höger är deltagarkortet till Spiltans årssstämma 2008 (undrar var inspirationen kommer ifrån wink)

Kom ihåg att lägga undan lite sparpengar nu innan lönehelgen börjar - trevlig helg!

/Philip