Vilka är det vi ställer på scen för att föreläsa?

 

Förra veckan hade Unga Aktiesparare ett event tillsammans med UF Alumni Göteborg. Det är Ung Företagsamhets alumniförening som, likt oss på Unga Aktiesparare, vill skapa möjligheter för att unga ska fortsätta utvecklas och träffa andra som har samma intresse inom företagande och investeringar.

Vi har många gemensamma nämnare vilket gjorde det lockande att ha ett event tillsammans. Under ett par timmar föreläste vi om hur man på bästa sätt sparkar igång sitt sparande. Efteråt lämnade vi över till Swedbank som berättade om sitt nya erbjudande för unga under 25 år (courtagefritt upp till 100 000 kr).

Eventet var för både tjejer och killar, och vi som föreläste under kvällen var både tjejer och killar. Att ha jämställdhet på scenen är något som är väldigt viktigt i jobbet med att bli mer jämställda.

Vilka är det vi ställer på scen för att föreläsa?

Rent undermedvetet försöker vi hitta en spegling av oss själva i andra människor. Om du ser en person som liknar dig göra ett jobb som du först inte trodde var möjligt ökar det chanserna för dig att tro på att själv kunna göra likadant.

För att kunna locka fler tjejer att börja spara och investera behöver vi, rent fysiskt, visa att det GÅR att vara tjej och investera på börsen.

/Olivia

Projektledare

Olivia Larsson

olivia.larsson@ungaaktiesparare.se