UA rävar: Therese Lundstedt

En gång Ung Aktiesparare alltid Unga Aktiesparare! Vi har intervjuat fem riktiga UA-rävar för att höra vad UA har betytt för dem och hur engagemanget i föreningen har påverkat deras arbetsliv.

Therese Lundstedt är VD för nätmäklaren Aktieinvest, vilket var hennes drömjobb under tiden hon var VD på Unga Aktiesparare. Hon var medlem i UA mellan 2006 och 2010.

 

Varför blev du medlem i UA? I samband med att jag blev anställd som projektledare för skolinformationsprojektet Stock Venture som vi senare skapade Ung Privatekonomi från.

 

Vad är ditt bästa minne från Unga Aktiesparare?

Någon av alla konferenser med alla ideellt engagerade från hela landet – allt engagemang, nyfikenhet, kunskap och driv imponerade alltid på mig. 

 

Vad lärde du dig genom UA?

Min tid på Unga Aktiesparare (2006-2010 (VD från 2007) lärde mig så mycket om ledarskap, om aktier och om sparande.  

 

Har UA bidragit positivt till din karriär?

Min tid på UA var ovärderlig och har lagt grunden för min karriär idag. Att vid 25-årsålder bli VD för ett så fint förbund med en bred verksamhet, alltifrån tidning till börsen till ledarskap till organisation, etc gav mig ett rejält försprång. Rekommenderar alla att jobba på UAs kansli som första eller andra jobb. 

 

Håller du kontakten med dina aktiekompisar från UA tiden?

Absolut! De är mina smartaste vänner :-) Det är otroligt roligt att följa allas karriärer. Självklart samarbetar jag också professionellt med flera tidigare UA-vänner. 

 

Vad är ditt bästa spartips?

Spara mer än du tror och älska risk!

 

Favoritaktie?

Amazon