Så var Årskongressen!

Förra helgen gick Unga Aktiesparares årskongress av stapeln i Gävle. Ett av årets största centrala event. Här är en sammanfattning av helgen!

Efter många veckor och timmars förberedelser gick äntligen Unga Aktiesparares årskongress av stapeln den 14-15 April 2018 i Gävle. Rasmus Olsson, Verksamhetsansvarig, berättar om helgen:

Väl framme i Gävle präglades två sena kvällar på hotellrummet med hela kansliet där vi skulle administrera ihop ett av våra största centrala events med över 100 deltagare. Med facit i hand så skulle jag säga att vi lyckades med det, vilket också kan ha varit den absolut största utmaningen med planeringen inför kongressen. Under vår förberedelsedag (fredag) slet vi alla från Kansliet med att fixa i ordning så mycket som möjligt så vi hade hela lördag förmiddag på oss att ”släcka bränder”. På lördagen betalade verkligen tiden tillbaka för de sena kvällar vi haft eftersom att i mångt och mycket var allt redan klart och vi fick två timmar på oss att andas ut och prata igenom vad som komma skulle och fördela arbetsuppgifter när medlemmarna väl kom på plats.

Unga Aktiesparares kansli var taggade inför öppningen av kongressen.

Vad innebär en Årskongress?

Varje år har Unga Aktiesparare en årskongress. Varje år under årskongressen så samlas vi från alla olika lokalavdelningar i hela landet för att träffas och diskutera hur förbundet ska utvecklas framåt. Här klubbas också flera av årets stora beslut såsom vilka som ska sitta i styrelsen och valberedningen. På kongressen tittar vi också tillbaka på året som gått och delar ut priser till medlemmar och lokalavdelningar som gjort extrraordinära insatser i förbundet. Helt enkelt en superkul helg som också innefattar en tema-middag och mingel bland ideellt engagerade i Unga Aktiesparare.

Rasmus Olsson, Verksamhetsansvarig drar hålltiderna för dagen.

Vår Vd Tove Zander började med att presentera hur 2017 utvecklats. De stora punkterna här var att vi äntligen växt till över 13.000 medlemmar och uppnått gränsen fler än 30 % tjejer i förbundet. Efter det var det dags för kongresshandlingar.

Kongressförhandlingar pågår - här lyfts alla viktiga frågor som ska påverka förbundet kommande år.

Under lördagen pågick sedan kongresshandlingarna. Där hade lokalavdelningarna utsedda Kongressombud som röstade i olika frågor om förbundets framtid. Bland annat så klubbades att prisnivån på medlemskap ska ligga kvar på samma nivå som tidigare.

Nya personer som valdes till förbundsstyrelsen var: Andrea Sewell, Zino Engdalen Ricciuti, Nicolas "Juristen" Kortesluoma. Här blev det också klart att ”UA-veteranen” Philip Scholtzé är tillbaka i förbundet som ny ordförande i styrelsen. Vi välkomnar alla nya här och har stort förtroende för att den här styrelsen ska leda Unga Aktiesparare åt rätt håll.
Kongresshandlingarna flöt på och vi låg före i tidschemat, vilket var skönt för oss på kansliet som kunde förbereda middagen innan alla gäster kom och det var dags för middag och mingel.

Återförenade! Philip Scholtzé valdes som ny ordförande i styrelsen och är nu äntligen tillbaka i Unga Aktiesparare igen!

Varje år till kongressen hålls en stor middag med alla deltagare som också har ett bestämt tema. Tove satte sin prägel direkt som Vd genom att spika temat After-ski.
Innan middagen hade vi en fördrink och fotostation där många medlemmar valde att föreviga sin utklädnad på bild, vilket var väldigt roligt att kolla igenom på måndagen efter. Under middagen delades bland annat priset ut för Årets lokalavdelning och Jens Stolpes minnesfond ut till personer och lokalavdelningar som har stuckit ut lite extra under det gångna året. Underhållningen stod Johan Weilenmann och Niklas Uppenberg för som båda gjorde ett exemplariskt jobb som konferencierer. 

 

Bildbomb från After ski-middagen

Niklas Uppenberg och Johan Weilenmann skötte sig exemplariskt som toastmasters!

 

After ski-tema och många hade gått "All in" med sin outfit!

 

Günther ville såklart vara med och dök helt oannonserat upp på videolänk under middagen!

 

Vissa hade till och med tryckt upp en egen T-shirt - kongressen till ära!

 

Några av kvällens pristagare - väl värda sina diplom för stort engagemang i Unga Aktiesparare.

 

 

Fotoväggen blev uppskattad och de flesta tog chansen att föreviga kvällen.

 

Emelie Halltoft fick pris för att ha utbildat totalt över 13.000 elever genom Ung Privatekonomi.

 

Vi laddade självklart med wraps och kexchoklad för att vara på alerten under alla föreläsningar.

 

Söndagen och årskongressens sista dag inleddes med den poplära programpunkten Börspanel, där vi berörde ämnena:

  • Nätmäklarnas framtid, (Medverkande: Magnus hjelmér, Sofie Orlov och Johan Weilenmann)
  • Jämställda bolag, (Medverkande: Joacim Olsson, Elin Agorelius och Niklas Uppenberg)
  • Morgondagens raket (Medverkande: Johan Janson, Elin Nelson och Ania Johansson).

Därefter hade Joacim Olsson Vd Aktiespararna en föreläsning om vad Aktiespararna satsar på de nästkommande 3år och deras fokuspunkter.


Börspanel med Ania Johansson, Elin Nelson och Johan Janson.

 

Robert Andersson, Teamledare Ung Privatekonomi hade även han en dragning om vad Ung privatekonomi gör för att hjälpa Unga Aktiesparare och sammanfattades av en rolig Kahoot som inte helt oväntat vanns av Niklas Uppenberg F.d Verksamhets Chef för Ung Privatekonomi.

 

Oskar Lindgren, Marknadschef, föreläste om marknadsföring med fokus på sociala medier som avslutades med fem gyllene marknadsföringstips.

Helt enkelt en fullspäckad helg som vi erbjöd våra tillresta medlemmar och som enligt utvärderingen var väldigt uppskattad. Jag vill rikta ett stort tack till Kansliet, alla aktiva deltagare i debatter, föreläsningar och tal samt ett stort tack till alla närvarande som tog sig till Gävle och valde att spendera helgen där med oss på Unga Aktiesparare! Planeringen inför vårt 30-årsjubileum är i full gång, den enda informationen jag kan släppa hittills är att den kommer vara i Stockholm. Hoppas vi ses där!

 

Med vänlig hälsning,
Rasmus Olsson och övriga från kansliet.

Vi på kansliet tackar alla deltagare för en kanonhelg och en minnesvärd Årskongress! Hoppas vi ses nästa år.