nytt år, ny portfölj?

Det är något med ett nytt år som gör en sugen att se över aktieportföljen lite mer ingripande. Har det gått extra bra för ett innehav det senaste året eller är det något du faktiskt inte vill äga längre?

Visst är du trött på alla nyårslöften som en hittar på och sedan inte följer? Jag också. Men med ett nytt år får jag känslan av en omstart i portföljen. Klyschigt, jag vet, men jag har faktiskt tagit chansen och sållat bort några av mina aktier som jag inte längre vill äga. Det är ju egentligen inget en borde göra endast för att vi har bytt den sista siffran i 2018, men det är något i mig som säger att ett nytt år ger en nystart.

Q4 har inte varit den roligaste tiden och många spekulerar i en fortsatt nedgång i marknaderna. Vad som faktiskt händer återstår att se och flera jag känner har valt att sälja av mycket av sina innehav för att säkra en marknadsnedgång. Personligen har jag valt att fortsatt vara investerad i mina förhoppningsvis guldkorn som jag har valt. Anledningen är enkel, jag ska inte använda mig av pengarna förrän två- tre årtionden. Det låter lite galet att säga men det är faktiskt min sparhorisont. Jag lägger till en liten lista på mina innehav men självklart ska det inte tolkas som några rekommendationer.

ABB Kinnevik
Avanza Bank Holding Latour
Axfood Modern Times Group
FlexQube NIBE Industrier
Hexagon Nobina
HiQ International Scandic Hotels Group
I.A.R Systems Group Svolder
Industrivärden Volvo
Investor  

Jag har lagt upp två personliga mål för året. Det första är att jag ska känna mig 100% nöjd över alla mina innehav och det är även av denna orsaken jag har sålt av några innehav. Mitt andra mål för målet är att hålla mig bra uppdaterad på vad som händer i mina bolag. Om det är något du också kanske vill uppnå vill jag verkligen tipsa om appen Omni Ekonomi. Där kan du själv välja vilka bolag du ska få notiser kring, och oftast säger rubrikerna väldigt mycket.

Har du några andra spännande mål? Kanske är det en viss summa pengar i utdelningar, kanske är det att hitta nya spännande bolag eller kanske är det att helt enkelt komma igång med sparandet. Oavsett målet borde du gå på alla UA:s fina evenemang som kommer under våren. Du finner dem under aktiviteter på Unga Aktiesparares hemsida. Då får du chansen att prata lite aktier med kompisar eller helt enkelt bara umgås med härliga människor!