Kickstarta portföljen efter sommaren!

Mer än halva 2018 har nu passerat. Har du nått dina delmål du satt upp, varför? Varför inte? Vad kan vara bra att tänka på nu under sista halvåret? Låt mig dela med mig av hur jag tänker och vad jag har för mål!

Till att börja med, ärligt talat...saker blir inte alltid som man har tänkt sig. I början av året satte jag upp ett sparmål om att ha 50 000 kronor på mitt ISK i slutet av året. Halva året in och jag ser klart och tydligt att jag inte kommer nå detta. Har du ett mål som du känner kan bli svårt att nå? Då kan det vara bra att reflektera över varför det ser ut så och vad du kan göra istället.

I mitt fall beror det på sänkt inkomst under vårterminen, knappt någon inkomst under sommaren vilket har lett till mycket billigare sparande än vad jag väntade mig. Jag kommer även nu under hösten tyvärr behöva låna pengar från portföljen. Vad jag tycker är viktigt att tänka på när man lånar från portföljen är att betala tillbaka med ränta. Antingen tycker jag kan man se det som ett pris för att man lånar av sina framtida tillgångar. Du kan även räkna ut den väntade avkastningen du tror du skulle få under dessa månader och helt enkelt addera den summan när du betalar tillbaka. Kanske till och med båda?

Men bara för att man inte når sina mål behöver man inte hänga läpp så att säga. Se det som en möjlighet för att sätta upp nya mål!

Vad mer då?

Under hösten vill jag personligen hitta nya bolag att investera i då jag tycker att min portfölj börjar bli lite tråkig. Jag vill helt enkelt fylla på för att göra sparandet lite mer intressant! Och för att hitta dessa bolag skall jag fortsätta lyssna på poddar, t.ex UA:s egna Aktiekompisar, sparpodden, börslunch osv. Ett hett tips är även UA:s screenings som sänds live på instagram emellanåt och även går att hitta under "screening" här på hemsidan.

Det är mina sparmål inför hösten helt enkelt, att bygga upp portföljen igen efter att ha lånat därifrån samt hitta nya intressanta bolag. Vad har du för sparmål inför hösten, och inte minst har du några intressanta bolag du kan dela med dig av? Jag skulle verkligen vilja höra!

Allt gott!
Christoffer Österberg