INTERVJU MED MARTIN BERG

I detta blogg inlägg vill jag presentera den andra intervjun vi på Unga Aktiesparare Halmstad genomförde i samband med vår finansresa. Martin Berg är Affärsområdeschef kommersiellt på Fastighets AB Balder i Stockholm. Jag har fått äran att göra en kort intervju tillsammans med Martin för att ge er en större företeelse för verksamheten och dess potential samt låta er ta del av hans syn på bostadsmarknaden.

Vad skiljer Balder från alla andra konkurrenter och vad är er unique selling point?

Vi är snabba, affärsdrivna och lätta att ha att göra med. Kommersiellt gör affärer strikt kassaflödesmässigt och lägger inte investeringen på värdet av fastigheten.

Hållbarhet är en aktuell samhällsfråga, hur möter ni denna trend?

Vi arbetar med hållbarhet på flera sätt, exempelvis genom åtgärder för att sänka energiförbrukningen och använda förnybar el i våra fastigheter och genom olika aktiviteter för att öka trygghet och trivsel i våra områden. Vi har även specialister som enbart arbetar med hållbarhetsfrågor och vi kommer fortsätta arbeta hårt för att bli ännu bättre inom hållbarhetsområdet.

Var tror du att Balder befinner sig om 10 år?

Svårt att säga, genom hårt arbete och fokus på långsiktiga affärer kommer vi säkerligen ha växt en del mot idag.

Vad har du för tips till en nyexaminerad som ska köpa en bostadsrätt i en stad med 100 000+ invånare?

Jag hade köpt centralt för att riskoptimera, även om det är dyrt så tror jag alltid det kommer finnas en attraktivitet till bostadsrätter i centrala delarna av staden.

Hur beroende är Balder av Erik Selin och reporäntan?

Erik är vår grundare så givetvis är han viktig för bolaget. På kort sikt tror jag inte reporäntan kommer påverka oss, givetvis kommer de påverka oss på lång sikt.

 

Rasmus Berg