Från Ronna till Palm Beach

Thomas Olofsson har gjort en klassresa man blir inspirerad av. Thomas växte upp i Ronna, ett invandrartätt område i Södertälje som länge tampats med gängbråk, men som drömde om att upptäcka världen. Jag träffade honom för en intervju till Unga Aktiesparares tidning Stock Magazine i Delray Beach i Palm Beach County där han sedan flera år tillbaka bor.

Intresset för aktier och trading ledde till ett medlemsskap i Unga Aktiesparare och fick honom att söka till Stockholms universitet där han började studera ekonomi. Bara steget från förorten Ronna till att börja plugga på Stockholms universitet är en klassresa i sig. Thomas börjar jobba inom finans, på Handelsbanken och sedan vidare till Öhmans. Trots toppjobb är det något som skaver och han vill vidare, testa något annat, bort från Sverige.

Thomas och jag träffas på ett tehus mitt i staden Boca Raton, en mysig lite stuga som andas yoga, hipster och lite surf. Ett avslappnat ställe med trevlig och gullig personal. Jag slås av Thomas sköna inställning och inspireras av hans nyfikenhet och ambitioner att ta nästa steg, att man har hela världen som spelplan. Inget är omöjligt. Hela Thomas historia kommer ni att kunna läsa om i kommande nummer av Stock Magazine, i mitten av maj. 

Följ min resa runt i Florida på min privata blogg: http://emeliejerberyd.spotlife.se