Börsens mest svenska bolag

Finns det något sådant? Som börsens mest svenska bolag? Vi har i varje fall dagen till ära sökt upp de bolag som verkar vara lite extra hemmakära här på börsen.

De flesta av våra bolag på Stockholmsbörsen är relativt globala och säljer sina produkter även utanför Sverige. Nationaldagen till ära har vi dock letat fram de bolag som verkar passa extra bra på Stockholmsbörsen - åtminstone om man ska titta på namnen!

 

Swedish Orphan Biovitrum

Är ett läkemedelsbolag som är specialiserad på läkemedel för sällsynta sjukdomar. Produktportföljen innehåller ca 40st produkter till inflammationssjukdomar, genetiska- och metabola (samlingsnamn för riskfaktorer som kan leda till diabetes samt hjärt-kärlsjukdomar, tillexempel hjärtinfarkt och stroke) sjukdomar. Europa står för 60% och Nordamerika för 29% av intäkterna.

P/E 33,2

Direktavkastning 0%

Vinstmarinal 20,7

Soliditet 63,4

Länk till Börsdata

 

Sydsvenska Hem 

Bolaget äger och förvaltar fastigheter i södra Sverige. Fastigheterna består av Hyresrätter och offentliga hyresgäster de har idag ca 24 100 KVM fördelat på 5 objekt som bland annat är en ambulansstation, förskola samt bostadsfastigheter.

P/E 6,5

Direktavkastning 6,8%

Vinstmarginal 75,5%

Soliditet 30,6%

Länk till Börsdata

 

Västsvensk Logistik

Bolaget äger en logistigbyggnad med tillhörande kontor belägna i Mölndal med en storlek på ca 48,064kvm (ca 39 000kvm lager/logistikytor). Största hyresgästen är KappAhl som står för 97% av hyresintäkterna och de använder byggnaden som centrallager och huvudkontor

Nyckeltal saknas.

 

Swedencare

Erbjuder den globala husdjursmarknaden en bred portfölj av premiumprodukter inom djurhälsa, distribuerade till veterinärer, djuraffärer och apotek.

P/E 46,7

Direktavkastning 0%

Vinstmarginal 15%

Soliditet 75,9%

Länk till Börsdata

 

Svenska Aerogel Holding

Är ett bolag som utvecklat och använder Quartzene som är ett material som produceras med en flexibel, miljövänlig och mycket kostnadseffektiv tillverkningsmetod. Materialet används framförallt som isolering, färg och ytskick.

P/E -Negativt

Direktavkastning 0%

Vinstmarginal -262%

Soliditet 81,2%

Länk till Börsdata

 

Sweco

Är ett internationellt teknikkonsultföretag och omfattar allt från förstudier, strategisk planering till design och projektledning. Sweco har ett bredd utbud inom bland annat byggkonstruktion, infrastruktur och industri. Deras kunder är både inom privat och offentlig sektor. Företaget verkar i ca 80 länder och Sverige står för knappt 60% av försäljningen.

P/E 20,8

Direktavkastning 2,5%

Vinstmarginal 6,8%

Soliditet 41,3%

Länk till Börsdata

 

Swedish match

Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer varumärken inom tobaksindustrin samt tändprodukter (tändstickor och tändare) Produkterna sälja över hela världen och har en tillverkning i sex länder. ”Snus and moist snuff” står för 34,1% av försäljningen.

P/E 22,7

Direktavkastning 3,8%

Vinstmarginal 21,2%

Soliditet -22,9

Länk till Börsdata

 

Swedol

Är en butikskedja med ett produktsortiment inom verktyg och maskiner, kedjan vänder sig både till professionell och en privatmarknad. Swedol har 41 butiker i Sverige och 6 i Norge. Verksamheten omfattar även bland annat återförsäljare och E-handel och i sortimentet finns både egna och externa varumärken inom bland annat verktyg, arbetskläder, skyddsutrustning el-artiklar.

P/E 13,6

Direktavkastning 2,7

Vinstmarginal 6,6%

Soliditet 46,9%

Länk till Börsdata

 


 

* Nyckeltal från Börsdata.