Åre Business Forum #arebiz

Unga Aktiesparare har gjort sitt första men inte sista besök på Åre Business Forum. Det var med stor förväntan Tove efter mycket tjat fick med sig Philip upp till Åre för att under 5 intensiva dagar få uppleva finans-Sverige i koncentrerat format. För en aktieintresserad person är det här en dröm; här kan du fika med en börs-vd, sitta på en middag med Nasdaq eller varför inte åka skidor med en innovationsminister.
#arebiz

Philip äntrade scenen under torsdagseftermiddagen och det var med noggranna förberedelser han gick upp i den paneldebatt som senare skulle bli omtalad som den panel det hettade till mest i under Åre Biz, resultatet går att se på Unga Aktiesparares Facebook- sida. Panelens ämne var ”kommer pengarna att räcka till framtida generationer?”. Söderberg & Partner var först ut och vi kunde glädjas åt att de i sin presentation visade bild på UP’s fina bok ”Få råd med dina drömmar”. Åsikterna gick sedan isär när frågan om hur man trimmar sitt sparande började debatteras.

Förutom Philips framträdande var några av höjdpunkterna; Olof Hernell från EQTs vars presentationsteknik var enastående, Facebooks Nordenchef Martin Ingemansson intressanta tankar kring det digitala kommunikationssamhället, Anna Kindberg-Batra’s avslutade tal och att varje dag få vara med vid börsöppning/stängning. Det är något visst med att få räkna ner och höra klockan ringa för att sen öppna Shareville och titta på dagens öppningskurser. Vi minns alla Günther Mårders glada hurrarop under torsdagen då H&M släppte rapport, något han efter stängning fick ta tillbaka, men lyfte då likt en sann UA-medlem att det är en långsiktig placering. När vi sedan under fredagen fick lyssna till H&Ms hållbarhetschef var man stolt och glad över att ha bolaget i portföljen, det hållbarhetsarbete som H&M gör är så mycket mer än det som når oss konsumenter.  

 

Men det vi tar med oss från Åre och det vi uppskattade mest är den enkla formen att nätverka, att ses i mer avslappande miljöer dag efter dag, på seminarier, vid frukosten eller i liften gör att man får en annan kontakt med personer man ser upp till än om man bara träffas på ett stelt möte över en kall kopp kaffe i Stockholm.

Avslutningsvis, det bästa av allt! Att vi nästa år kan erbjuda dig som medlem i Unga Aktiesparare att åka med till Åre Business Forum 2018, du kan redan nu om du är intresserad reservera 11–15 april. Vi hoppas att ni kommer uppskatta det lika mycket som vi gjorde. Att medverka kommer innebära en kostnad på ca 5 000 kr per person men då ingår logi, alla måltider, deltagarpass, resa tur & retur samt liftkort för 2 dagar.