2016-09-30

”Största förmånen är att få arbeta med människor man tycker om”

Att driva företag innebär stundtals hårt slit men att få jobba med det man brinner för är värt alla extra arbetstimmar. Stock Magazine har i detta nummer träffat de två bröderna Johan och Mikael Karlsson som båda, genom sina företag, upplevt för- och nackdelarna.
Bröderna Karlsson
Entreprenörerna Johan och Mikael Karlsson. Foto: Johan Ardefors

På Engelbrektsgatan, ett stenkast från Stureplan, möter jag bröderna Karlsson i fastighetsbolaget Slättö Förvaltnings lokaler. Storebror Johan är vd och grundare av Slättö Förvaltning. I trappuppgången bredvid ligger Military Work, ett annat företag i brödernas samägda koncern där Mikael är VD. Att det är ett brödrapar med mycket driv står klart redan under mitt researcharbete innan intervjun.

Uppväxten för bröderna skedde i spårvagnarnas stad, Norrköping. De säger att de hade ett driv i tidig ålder och alltid sporrat varandra. Ordet tävling eller konkurrens nämns inte någon gång. Under sina universitetsstudier startade Johan ett bolag där han hyrde ut sig själv till olika företag, främst som säljare. Mikael var under sin skolgång elevrådsordförande. De har även ett stort engagemang i veteranföreningar och ishockeylaget Vita Hästen, där Johan varit ordförande och Mikael styrelseledamot under lagets avancemang till HockeyAllsvenskan.
– Hamnar man i ett sammanhang och gör sitt bästa så dyker det ofta upp nya möjligheter, säger Mikael.

Se möjligheterna vid förändring
Tillsammans har de koncernen Slättö Holding (Johan vd) där det ingår tre affärsområden som är egna bolag: Slättö Förvaltning (Johan vd), Slättö Venture Capital (extern vd) och Slättö HR (Mikael vd) som i sin tur äger Military Work.

Johan är vd på Slättö Förvaltning som utvecklar, äger och förvaltar hyresbostäder.  
- Det var ingen storslagen vision jag hade från början, utan kom allt eftersom.
Slättö HR med Military Work drivs med Mikael som vd och är ett bemannings- och rekryteringsföretag som förser den civila marknaden med individer med bakgrund i Försvarsmakten. Både Slättö Förvaltning och Military Work har beröringspunkter med Försvarsmakten. För Slättö Förvaltnings del började det med att Johan såg ett behov när Försvarsmakten ändrade från värnpliktssystemet. Istället för att flickor och pojkar i 20-årsåldern gjorde värnplikt i ett år så anställer Förvarsmakten nu soldater som arbetar under flera år. Helt plötsligt stod Försvarsmakten inför nya utmaningar.  
– Precis som för alla arbetsgivare så är bostäder ett hinder för att kunna behålla personal.
Då byggde Slättö Förvaltning lägenheter som hyrdes ut i första hand till Försvarsmaktsanställda. Sedan fortsatte han på den inslagna vägen och som, enkelt förklarat, mynnat ut i Slättö Förvaltning med tillgångar på nästan 1,8 miljarder kronor vid utgången av 2015.

Slättö HR med Military Work drivs med Mikael som vd och är ett bemannings- och rekryteringsföretag som förser den civila marknaden med individer som har en bakgrund i Försvarsmakten. Idén kom efter flera år som anställd inom Försvarsmakten. Nu inriktar sig Military Work inte enbart till att hyra ut och rekrytera personal, de har även börjat jobba fram ett traineeprogram för soldater som slutar och ska ta klivet ut i det civila arbetslivet.

Utöver dessa två bolag har de även ett till bolag i koncernen, Slättö Venture Capital. Bolaget investerar mestadels i tech-startups där portföljen innehåller bland annat jakt- och träningsapp. Där har de tagit in en extern VD.
– Det är förmodligen inte industrin som är dominerande om några år utan teknik såsom tech-bolag, förklarar Mikael som anledning till bolagets skapande.

Företagandets utmaningar
De största utmaningarna med att driva eget anser de vara tiden man offrar från familjen och sömnen som blir lidande.
– Däremot att ha förmånen att jobba med människor man tycker om gör det till en gråzon mellan kollega och vän, förklarar Johan som den stora fördelen.
– Även att ha så kallad split vision då man måste vara i nuet men samtidigt fokusera på framtiden är en utmaning, enligt Mikael.

Största lärdomarna sedan de började är att allt tar längre tid än planerat. Hårt arbete är något framgångsrika företagare ofta nämner vilket de instämmer i men nyckeln ligger, enligt dem, i att göra det hårda arbetet länge. Det verkar stämma när Johan förklarar att det är först under de senaste fyra-fem åren under Slättö Holdings tio-åriga historia som det verkligen börjat växa och hända saker. I koncernens årsredovisning är det tydligt att den växer i härlig fart då omsättningen tredubblats på bara ett år.

När vi börjar prata om pengar som drivkraft blir de båda väldigt skeptiska. Deras utgångpunkt är att det alltid är viktigast att göra något som känns roligt och har en mening. Mikael berättar vidare att Military Work redan det tredje verksamhetsåret skänkt en del av sin vinst till välgörenhetsorganisationer.
- För att vi kunde, förklarar han som anledning.

Börsen får vänta
Bra egenskaper för lyckat företagande tycker de är genomförandeförmågan. Där andra stannar upp och tycker det är tråkigt måste man orka trycka igenom hela ens idé.
– Det handlar om att känna ett ansvar för att genomföra.
Just en blandning av genomförandeförmåga och engagemang verkar vara deras framgångsfaktorer.

Att börsnotera något av bolagen vill de båda vänta med ett tag till även om det är en diskussion som pågår.
– Vi växer för snabbt ännu men det skulle kunna bli aktuellt om vi behöver kapitalförsörjning och det kan vara bra för varumärket, resonerar Johan och drar slutsatsen att det är bäst att vara onoterat för tillfället.

Vi avslutar intervjun och de båda har fullspäckade scheman med nya möten som väntar runt hörnet, att vara entreprenör är som sagt något som innebär hårt arbete.

» Visa artiklar i samma kategori

Vi rekommenderar dessa artiklar för dig