2017-12-19

”Karriär skapar inte balans”

Du behöver inte röra dig länge i ekonomikretsar för att veta vem Günther Mårder är. Hans cv kan kort beskrivas som digert trots sin ålder. Stock Magazine intervjuade honom om hur han ser på karriär och vad som driver honom.

För många människor kan det ta år, decennier eller till och med en livstid för att reda ut frågan vad man vill bli i livet. Mannen denna intervju handlar om hade siktet inställt tidigt. Günther beskriver sig själv som en visionär med stort driv och målinriktning. Hans svaghet är engagemang i de så kallade gråa vardagsprocesserna som inte riktigt kittlar hans intressesfär. För honom handlar det om att hela tiden utveckla organisationen han befinner sig i.

 

Innan tonåren ens hade börjat arbetade han på faderns byggbolag som städare, rivningsarbetare och senare snickarlärling. Med åren växte ansvaret men det fanns inte någon dröm om att bli byggherre utan istället var det att bli professionell körsångare. Problemet var att chanserna för att bli det inom Svea rikes gränser är ytterst begränsade. Fokus riktades istället till att bli landets första professionella stämmo-ordförande på heltid. Tidigt i vårt samtal märker jag att det inte är någon slump att Günther kommit dit han är idag. För där i tonåren la han upp en långsiktig plan för hur han skulle nå dit. Aktier och engagemang i Unga Aktiesparare blev ett medel på vägen.

 

Erfarenhet skapar självförtroende

 

Sina eftergymnasiala studier bedrev han på Handelshögskolan i Stockholm. En skola han tidigt visste han vill gå då många förebilder hade studerat där. Från början var betygen för låga vilket gjorde att han fick studera upp sina betyg. Efter några försök kom han till slut in och ett delmål kunde börja betas av. Under tiden på Handels tog arbetet som kårordförande och engagemanget i UA stor tid vilket gjorde att studieresultaten blev lidande. Han beskriver det som att han blev frånåkt av de andra studenterna, vilket gav dåligt studiemässigt självförtroende.

 

–     Problemet var att mina arbeten vid sidan av studierna inte kunde mätas i betyg. Därför fick jag inte riktigt ett kvitto på det jag gjorde. Min kapacitetsnivå visste jag var hög men det var ju som sagt svårt att mäta. Nu i efterhand har jag fått ett kvitto på vad jag faktiskt uträttade.

 

Dessutom var han vd för ett läxläsningsföretag med verksamhet i nio svenska städer. Kort beskrivet så anställdes antingen färdigutbildade eller studerande civilingenjörer som fyllde upp de kunskapsluckorna som fattades från elevernas ordinarie skolgång. Under hans tid som vd belönades företaget med Nationalencyklopedins kunskapspris om 250 000 kr. Ett minne Günther värderar högt då teamet fick motta priset av självaste kronprinsessan under en TV-sänd gala i Stadshuset.

 

 

Vägen till ens dröm är väldigt sällan en dans på rosor utan motgångar, Günther är inget undantag. Som sagt misslyckades han flertalet gånger att komma in på Handels och sökte flera gånger till UAs styrelse utan framgång.

 

– Man måste trycka på när det tryter och fullfölja sitt mål. Motgångar får inte stå i vägen för ens drömmar och mål.

 

 

Stort ansvar i tidig ålder

 

Redan som 26-åring blev Günther utsedd till vd för Aktiespararna. Ett åtagande han nu i efterhand beskriver som både modigt och dumdristigt. Efter att ha varit förbundsstyrelseledamot i fyra på på mandat från UA hade han följt båda organisationerna på nära håll. Han hade även varit hjälpreda åt Aktiespararnas bolagsbevakare och arbetat som kursledare inom organisationen, allt med syftet att bygga på erfarenhetsbanken. Hans breda bakgrund var sannolikt skälet till att styrelsen utsåg honom till vd 2008.

 

Det är tiden från posten som vd för Aktiespararna han benämner som en ”gamechanger”. Det var då han för första gången fick känna på ledarskapets utmaningar.

 

-        Aktiespararna drogs med stora underskott och omfattande besparingar genom personalneddragningar var nödvändiga. Min första uppgift blev därför att säga upp flera av de personer som genom året lärt mig massor, personer som blivit mina vänner. Det var mycket tufft men också en viktig kurs i ledarskapets tuffa sidor.

 

De självvalda arbetstiderna var oftast mellan sju på morgon till midnatt. Tankekraften gick till själva arbetet och inte kreativiteten. Något Günther nu kan blicka tillbaka på och se hur ett annat ledarskap hade kunnat ge bättre effekt. Nuförtiden så ser han rollen som ledare och chef på ett annat sätt. Istället för att göra allt arbete själv så är nyckelordet delegering för att kunna satsa mer på kommunikation.

 

-      Tiden äts upp om du inte delegerar uppgifter till medarbetare och ger dem förtroendet att lösa det. Som vd är du den viktigaste kulturbärare och bör därför satsa på att coacha medarbetarna och vara tydlig med långsiktiga mål och prioriteringar.

 

Han vidareutvecklar sitt resonemang med att förutsättningen för det är en tydlig och gemensam målbild. I syfte att alla ska kunna veta inom vilka ramar de kan förhålla sig till för att uppnå bästa resultat.

 

 

Framgång skapar inte balans

 

På frågan hur han kan hålla balansen mellan familj, arbete och övriga intressen är han säker på sin sak.

 

-     Det går inte. För att nå sina drömmars mål går det inte att ha balans, det är enligt mig floskler. Det är priset du får betala för att komma långt. Titta på de som gör karriär, når de verkligen den fulla potentialen i sitt privatliv? För mig är det enkelt, det du lägger kraft på blir du bra på. Allt är inte möjligt.

 

Alternativet är att välja ett yrke som inte kräver engagemang utöver arbetstiden och nå långt i privatlivet. Här verkar Günther väldigt säker på sin sak och har verkligen tänkt ut vad han prioriterar i livet. För honom har kontakten med vänner blivit lidande och sker oftast i anslutning till familjemiddagar. Även hans stora passion körsång har helt fått läggas på hyllan.

 

Det är även den påstådda balansen som företag gärna förespråkar han ger en känga till. Det ser väldigt fint ut i teorin men i praktiken blir det svårt att få till livets alla pusselbitar. Vill man komma långt inom något måste det skäras ner på något annat, tiden räcker helt enkelt inte till.

 

Vad är karriär för dig?

 

– Att få förverkliga sina drömmar och fylla majoriteten av sin vakna tid med det som intresserar en. Det ska därför inte mätas i vilken position eller befattning du har. Jag vill ha friheten att kunna säga ja eller nej till livets möjligheter. Detta innebär att du måste älska ditt arbete. För gör du inte det är du inte beredd att lägga den tid som krävs.

 

Du har blivit ett ansikte för ekonomisk framgång, hur styrd är du av pengar?

 

– Inte alls, däremot insåg jag tidigt att pengar är nyckeln till att kunna göra det jag vill. När jag la upp min plan i tonåren insåg jag att aktier skulle vara ett medel på vägen. Det är  nu mitt hårda slit sedan flera år tillbaka ger resultat. Det värdesätter jag mer än pengarna i sig.

 

 

Det var förmodligen Günthers målinriktning i tidig ålder om vart han vill och hur han ska ta sig dit som blivit avgörande. Även om vägen dit kanske aldrig blir som man tänkt sig så finns det ett mål och en övergripande plan för hur det ska ske. Det verkar varit genomgående i hans handlande och agerande för hur han skulle nå sina mål.

» Visa artiklar i samma kategori