Senaste artiklar

2021-07-20

“Det är framtiden”

Den omtalade valutan ökar i popularitet. Aktiespararnas sparekonom Mohammed Salih tror att bitcoins kommer bli allt vanligare.
2021-07-20

”Om du följer rätt råd kommer det att gå jättebra”

Det råder inget tvivel om att intresset för att spara i aktier är enormt bland yngre personer i Sverige. Som ny investerare är det dock viktigt att inte ryckas med i hajpen, utan att ta kloka, välgrundade beslut. ”Jag är rädd för att unga ska bränna sig, inte komma tillbaka till börsen och gå miste om avkastningen över tid”, säger Unga Aktiesparares vd Henrik Johansson i SVT:s Morgonstudion.
2021-07-19

Tech och krypto med Market Makers

Det är ny vecka och vi har fått med den eminenta podduon Market Makers för ett högst intressant avsnitt. Tillsammans med Niklas Aldén och Fabian Franzén pratar vi bland annat om investeringsstrategier, kryptovalutor och varför man egentligen skulle vilja betala för virtuella föremål.
2021-07-09

Dalafamiljens skönhetsimperium

Snabbväxande Lyko vill göra skönhets- och hårvårdsprodukter tillgängliga för alla till rätt pris. Den starka resan på inte minst onlinesidan har bemötts med klang och jubel på börsen. ”Vi tänker bli väldigt mycket större och ska omsätta 10 miljarder kronor senast 2028”, säger vd Rickard Lyko.
2021-07-09

Spara sunt – lägg grunden till ditt drömliv

När jag skrivit min bok "Hur mycket pengar behöver man egentligen?" har jag behövt gå igenom både det ena och det andra kopplat till pengar och lycka. Både varför vi är så många som vill ha mer pengar och "bli rika" samt vad pengarna kan göra för oss i våra liv.
2021-07-08

Inget dekis bland fastighetsbolagen

Som oftast är fastighetsbolagen först ut med att rapportera och under den senaste veckan har bland annat Diös, Platzer, Kungsleden, Wallenstam, Fortinova och Atrium Ljungberg rapporterat för räkenskapsårets 2021 andra kvartal.