X
När du anmäler dig till en aktivitet så fyller du i dina personuppgifter, samt medlemsnummer och e-post. Det här behöver vi för att kunna skicka dig som deltagare information inför aktiviteten. Men också för att återkoppla om det är något material som ska skickas ut efter aktiviteten. Du kan även under en två månaders-period få tips på e-post om en fortsättning eller liknande aktivitet publiceras.

Dina uppgifter tas bort ur våra register 2 månader efter att aktiviteten passerat.

Utbildningsdag om alternativa investeringar

Starttid: 
16 maj, 2021 - 14:00
Sluttid: 
16 maj, 2021 - 18:30
Typ av av aktivitet: 
Förväntade förkunskaper: 
Inga förkunskaper
Inga förkunskaper: Till dessa event förutsätter vi inga förkunskaper inom sparande, aktier eller investeringar. Vi förklarar begrepp och grundläggande samband.

Grundläggande förkunskaper: Till dessa event är diskussionerna baserade på att du känner till grundläggande begrepp och tidigare köpt en aktie.

Djupgående kunskaper: På dessa event kommer diskussionerna vara på en högre kunskapsnivå och de flesta begrepp kommer inte att förklaras om du inte frågar om det. På dessa event förutsätter vi även att du är bekväm med grundläggande aktieanalys och grundläggande ekonomiska samband.
Varmt välkomna till UA Stockholms syds heldagsutbildning om alternativa investeringar. Under dagen har vi bjudit in ett flertal olika gäster som ska gå igenom alternativ till traditionella investeringar. Hur kan man egentligen sprida riskerna och samtidigt få en fin avkastning, detta kommer vi få svar på under utbildningen.

Den 16e maj kommer vi få lära oss allt om de vanligaste alternativa investeringarna, som både är lättillgängliga och historiskt sett har gett en bra avkastning. Så ta tillfället för att lära er mer, och få inspiration till framtida investeringar. Detta är en utbildning ni inte vill missa!

14.00-15.00 Kameo, Fredrik Källgren

Under talarpasset kommer vi få träffa Fredrik Källgren som är Managing Director på Kameo Sweden. Kameo är en investeringsplattform där både privatpersoner och företag kan investera i säkerställda lån till företag i Skandinavien. Hos kameo kan du investera i lån från 500kr och få månadsvisa ränteutbetalningar för varje lån. Detta betyder att om du gör som genomsnittsinvesteraren på vår plattform och investerar i 14 lån får du ränteutbetalningar varannan dag. Kameo har hittills lånat ut ca 1,4 miljarder i lite mer än 400 lån och har inga konstaterade kreditförluster i Sverige.

15.10-16.10 AuAg Fonder, Eric Strandh

Efter mer än 25 år i finansbranschen har Eric, sedan 2012, skapat 6 fonder varav de två senaste under sitt eget varumärke. AuAg Fonder grundades 2019 och skapar investerarvänliga finansiella koncept med ett starkt fokus på ädelmetaller och grön-teknik-grundämnen.

16.20-17.20 Kryptokonsulten Arsha Safarzadeh

Arsha har studerat monetär historia, företagsekonomi och nationalekonomi, på bland annat Lunds Universitet. De senaste 5 åren har han aktivt studerat och följt utvecklingen av bitcoin, samt föreläst om fenomenet för marknadsföreningar, företag och skolor. I sin senaste föreläsning svarar han på vad bitcoin är, hur det fungerar och vad poängen med dess existens är på ett sätt alla kan förstå även utan teknisk eller ekonomisk bakgrund.

17.30-18.30 Pepins, Tova Larsson

Pepins möjliggör för alla att handla i onoterade bolag vilket tidigare har varit begränsat till dem med  ett stort kapital och nätverk. Att investera i onoterade bolag betyder att du kan investera i företag som är mindre och inte lika väletablerade ännu, det är en större risk men som också kan ge en högre avkastning om du hittar guldkornen. Pepins har både listor med månadsvis handel i de onoterade bolagen, och även emissioner där Pepins erbjuder bolag att få en större ägarspridning och investerare kan vara med tidigt i bolagen. Tova Larsson kommer presentera vad som är viktigt att tänka på vid onoterade bolag och hur investeringar på Pepins fungerar. Tova Larsson arbetar på Pepins på sidan som hon läser till civilekonom och Tova är också ordförande för Unga Aktiesparare i Jönköping. 

Praktisk information:


När: Söndag den 16e maj 13:50-18.30

Var: Digitalt via Teams. Anmäl er i formuläret nedan för att få en plats. Länk skickats ut kort innan utbildningen drar igång. 

Inga förkunskaper krävs!

Varmt välkomna,

Du vet väl att du måste vara inloggad för att inte hamna på eventets reservlista? Logga in först för att ha så stor chans som möjligt att få en plats på alla event. Är du inloggad kan du även anmäla dig till medlemslåsta event!

Är du inte medlem? Du kommer hamna på vår reservlista och får gå på eventet i mån av plats, men våra medlemmar har förtur till alla event. Om du får plats eller inte kommer att meddelas av arrangören några/någon dag innan eventet. Vill du ha så stor chans som möjligt att få plats? Bli medlem i UA!

Denna aktivitet är endast för medlemmar. Logga in för att anmäla dig