X
När du anmäler dig till en aktivitet så fyller du i dina personuppgifter, samt medlemsnummer och e-post. Det här behöver vi för att kunna skicka dig som deltagare information inför aktiviteten. Men också för att återkoppla om det är något material som ska skickas ut efter aktiviteten. Du kan även under en två månaders-period få tips på e-post om en fortsättning eller liknande aktivitet publiceras.

Dina uppgifter tas bort ur våra register 2 månader efter att aktiviteten passerat.

Investeringsaktivism med Cevian och Accendo Capital

Starttid: 
11 maj, 2021 - 18:00
Sluttid: 
11 maj, 2021 - 19:15
Typ av av aktivitet: 
Plats: 
Teams Live event
Förväntade förkunskaper: 
Grundläggande kunskaper
Inga förkunskaper: Till dessa event förutsätter vi inga förkunskaper inom sparande, aktier eller investeringar. Vi förklarar begrepp och grundläggande samband.

Grundläggande förkunskaper: Till dessa event är diskussionerna baserade på att du känner till grundläggande begrepp och tidigare köpt en aktie.

Djupgående kunskaper: På dessa event kommer diskussionerna vara på en högre kunskapsnivå och de flesta begrepp kommer inte att förklaras om du inte frågar om det. På dessa event förutsätter vi även att du är bekväm med grundläggande aktieanalys och grundläggande ekonomiska samband.
Välkomna till ett spännande event om investeraraktivism med Cevian Capital och Accendo Capital! Detta är en unik chans att få en inblick i hur aktivistinvesterare arbetar och hur de samarbetar med företag för att skapa långsiktigt värde. Aktivism är ett ämne som länge hamnat i skymundan i investerarvärlden och i UA, men aktivistinvesterare fyller en livsviktig roll på finansmarknaderna som berättigar mer beröm än vad som ges nuvarande. Eventet sker via Teams Live.

Tisdagen 11/5 bjuder Unga Aktiesparare in till ett intresseväckande event kring aktivism där deltagare kommer få lyssna på föreläsningar från två olika investeringsfirmor och ha chansen att ställa frågor till bolagen efteråt. Först ut är Cevian Capital, en internationellt investeringsfirma som förvärvar betydande ägarpositioner i offentliga företag där man ser en potential för ökat långsiktigt värde genom aktivt ägande. Kända bolag som Cevian gått in i under åren inkluderar Volvo, Danske Bank och ABB, bland annat. Cevian kommer att berätta om sin verksamhet och arbetsprocess och ge sina tankar om aktivism i Europa i nuläget.

 

Efter det kommer Accendo Capital, en aktivist hedgefond som fokuserar på små och medelstora bolag i Nordeuropa, att ge sina insikter kring hur aktivism går till i mindre företag och diskutera kärnpunkten i deras investeringsstrategi: teknisk innovation. Accendos föreläsning kommer att hållas på engelska.

 

I slutet av eventet kommer det att finnas tid för en kort Q&A med bolagen med frågor som skickats in under föreläsningens gång. Det går bra att skicka in frågor på svenska till båda bolagen. 

 

Det här evenemanget är öppet för såväl medlemmar som icke-medlemmar. 

 

Länk till Teams kommer skickas ut i god tid innan föreläsningen börjar.

 

Det här vill ni inte missa! 

 

Varmt välkomna till det här evenemanget med oss! 

 

Mvh,

Alexander Nelson 

 

Du vet väl att du måste vara inloggad för att inte hamna på eventets reservlista? Logga in först för att ha så stor chans som möjligt att få en plats på alla event. Är du inloggad kan du även anmäla dig till medlemslåsta event!

Är du inte medlem? Du kommer hamna på vår reservlista och får gå på eventet i mån av plats, men våra medlemmar har förtur till alla event. Om du får plats eller inte kommer att meddelas av arrangören några/någon dag innan eventet. Vill du ha så stor chans som möjligt att få plats? Bli medlem i UA!

Anmäl mig

Platser: 250
Anmälda: 45
Reservlista: 7

Lägg till i kalendern

 
1 Från 2 Slutförd

Integritetspolicyn finner ni här.

Kontaktpersoner: 
250