X
När du anmäler dig till en aktivitet så fyller du i dina personuppgifter, samt medlemsnummer och e-post. Det här behöver vi för att kunna skicka dig som deltagare information inför aktiviteten. Men också för att återkoppla om det är något material som ska skickas ut efter aktiviteten. Du kan även under en två månaders-period få tips på e-post om en fortsättning eller liknande aktivitet publiceras.

Dina uppgifter tas bort ur våra register 2 månader efter att aktiviteten passerat.

Företagsbesök med Proethos i samarbete med Medborgarskolan

Starttid: 
6 maj, 2021 - 18:00
Sluttid: 
6 maj, 2021 - 19:00
Typ av av aktivitet: 
Plats: 
via Zoom
Förväntade förkunskaper: 
Inga förkunskaper
Inga förkunskaper: Till dessa event förutsätter vi inga förkunskaper inom sparande, aktier eller investeringar. Vi förklarar begrepp och grundläggande samband.

Grundläggande förkunskaper: Till dessa event är diskussionerna baserade på att du känner till grundläggande begrepp och tidigare köpt en aktie.

Djupgående kunskaper: På dessa event kommer diskussionerna vara på en högre kunskapsnivå och de flesta begrepp kommer inte att förklaras om du inte frågar om det. På dessa event förutsätter vi även att du är bekväm med grundläggande aktieanalys och grundläggande ekonomiska samband.

UA Malmö presenterar Proethos med VD Magnus Alfredsson. Proethos är en aktivt förvaltad blandfond som startades 2018. Fonden är inriktad på att investera långsiktigt och lågaktivt i företag. De investerar i företag som jobbar för att lösa klimatkrisen på olika sätt. Proethos investerar 80% i globala aktier och 20% i räntebärande tillgångar. De 20% som investeras i räntebärande tillgångar läggs i sin tur in i andra fonder med räntebärande tillgångar. Resterande 80% investeras i ungefär 70 bolag i 17 olika länder och handlas i 12 valutor. Aktierna är aktiva inom 4 olika områden. Dessa områden är förnybar energi, energieffektivisering, hållbara transporter och hållbar livsstil. 

Proethos kommer att berätta om sin strategi och hur de tänker när de investerar i aktier och räntebärande tillgångar. De kommer även att prata om hur det är att driva en fond. En tävling kommer att finnas med under eventet.

Du vet väl att du måste vara inloggad för att inte hamna på eventets reservlista? Logga in först för att ha så stor chans som möjligt att få en plats på alla event. Är du inloggad kan du även anmäla dig till medlemslåsta event!

Är du inte medlem? Du kommer hamna på vår reservlista och får gå på eventet i mån av plats, men våra medlemmar har förtur till alla event. Om du får plats eller inte kommer att meddelas av arrangören några/någon dag innan eventet. Vill du ha så stor chans som möjligt att få plats? Bli medlem i UA!

Denna aktivitet är endast för medlemmar. Logga in för att anmäla dig

Kontaktpersoner: 

Björn Gustav Lindstrand

Björn Gustav Lindstrand
Mobil:  61102449
Telefon:  0761102449

bjorng.lindstrand@gmail.com