X
När du anmäler dig till en aktivitet så fyller du i dina personuppgifter, samt medlemsnummer och e-post. Det här behöver vi för att kunna skicka dig som deltagare information inför aktiviteten. Men också för att återkoppla om det är något material som ska skickas ut efter aktiviteten. Du kan även under en två månaders-period få tips på e-post om en fortsättning eller liknande aktivitet publiceras.

Dina uppgifter tas bort ur våra register 2 månader efter att aktiviteten passerat.

Att spara och investera som student!

Starttid: 
20 oktober, 2020 - 17:30
Sluttid: 
20 oktober, 2020 - 18:30
Typ av av aktivitet: 
Plats: 
Örebro universitet, Långhuset (L103)
Förväntade förkunskaper: 
Inga förkunskaper
Inga förkunskaper: Till dessa event förutsätter vi inga förkunskaper inom sparande, aktier eller investeringar. Vi förklarar begrepp och grundläggande samband.

Grundläggande förkunskaper: Till dessa event är diskussionerna baserade på att du känner till grundläggande begrepp och tidigare köpt en aktie.

Djupgående kunskaper: På dessa event kommer diskussionerna vara på en högre kunskapsnivå och de flesta begrepp kommer inte att förklaras om du inte frågar om det. På dessa event förutsätter vi även att du är bekväm med grundläggande aktieanalys och grundläggande ekonomiska samband.
Varför är sparande viktigt? Vilka fördelar har du som student ur en investeringssynpunkt och hur ska du tänka kring att investera ditt CSN? I denna kvällsföreläsning hjälper vi dig som student med konkreta tips för att komma igång och öka sparandet och investeringar med en studentbudget.

Välkommen till en utbildning kring att spara och investera som student!

Denna utbildning kräver inga förkunskaper utan alla är välkomna, det är bara att ta med er nyfikenhet och frågor.

Gratis och öppet för alla och det kommer att bjudas på fika!

I föreläsningen kommer vi att prata om:
• Vad är en investering?
• Varför man ska spara i börsen på sikt, vi tar upp lärorika exempel.
• Genomgång av olika typer av investeringar
• Hur kan man se på och använda CSN - studentbidraget och lånet.
• Vilka fördelar har vi studenter ur en investeringssynpunkt?

Föreläsningen passar alla men kommer gå igenom grunder inom aktiesparande och ta upp aspekter som riktar sig till studenter mer specifikt. Inget krav på medlemskap i Unga Aktiesparare krävs men möjlighet att bli medlem på plats finns.

 

Obs. Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna!

Utbildningen kommer hållas kl. 17.30 den 20 oktober på Örebro universitet i långhuset i lokal L103. (Nära restaurang Kraka)

Anmäl mig

Lägg till i kalendern

 
1 Från 2 Slutförd

Integritetspolicyn finner ni här.